Чи можна залишати телефон у зарядці на всю ніч: експерти дали відповідь на це запитання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти роз’яснили, чи справді залишивши смартфон на зарядці на всю ніч, можна нашкодити його акумулятору.

У сучасних смартфонах давно розв’язана ця проблема, тому це є лише ще один міф. Він виник за часів використання попередніх поколінь акумуляторів, коли їх потрібно було заряджати певну кількість часу та повністю розряджати для підтримання ємності батареї. Однак сучасні смартфони оснащені контролером живлення, який захищає акумулятор від перезарядки та автоматично вимикає подачу струму при досягненні 100% заряду. Це запобігає перегріванню та іншим негативним наслідкам тривалого заряджання. Тому ви можете спокійно залишати свій смартфон на зарядці на всю ніч – нічого поганого не станеться.

Є кілька рекомендацій, які допоможуть вам продовжити термін служби акумулятора вашого телефону. Не допускайте розряд акумулятора до нуля відсотків, необов’язково заряджайте смартфон до 100% (ви можете вибрати оптимальний рівень заряду самостійно) і, коли ви не збираєтеся використовувати смартфон протягом тривалого часу, залиште його зарядженим приблизно на 50% (це допоможе зберегти оптимальну напругу в акумуляторі).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.