Статті

Куди вдома поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет був максимально швидким

Share

Сучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить непередбачуваними, оскільки їхня надійність залежить від різних чинників. Якість зв’язку може залежати як від стану лінії до роутера та його технічних характеристик, так і банально від вашого провайдера.

Але найголовніший фактор, від якого залежить швидкість інтернету – розташування роутера. Не всі знають, що існують певні місця, де категорично не можна розміщувати девайс, щоб не псувати з’єднання. Тому сьогодні розповімо про нюанси у використанні мережевої техніки, пише unian.net.

Топ-5 місць, де не можна розміщувати Wi-Fi роутер

На підлозі. Усе просто – у такому разі частина сигналу буде йти банально в землю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кутах кімнати. Роутер, розміщений у кутку, може створювати “мертві зони” з поганим сигналом в інших частинах будинку.

На сонці, поруч із батареєю опалення, та й загалом із будь-якими іншими джерелами тепла.

Поблизу мікрохвильової печі або інших великих побутових приладів, які працюють у тому самому діапазоні частот (2.4 ГГц), що й багато Wi-Fi роутерів. Іншими словами – на кухні.

Поруч з акваріумом. Як мінімум через те, що резервуар з рибами створює підвищену вологість. Плюс вода перешкоджає проходженню радіохвиль, яке впливатиме на роздачу інтернету.

Крім того, корисна практика – відключити від роутера прилади, які наразі не використовуються – наприклад, смартфон, “розумні” колонки та інші пристрої. Тим самим можна збільшити швидкість інтернету.

Знайшли ідеальне місце для Wi-Fi роутера

Коробка з інтернетом повинна знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від роутера поширюється дугоподібно. Найідеальніше місце – геометричний центр квартири (або будинку) на висоті 1,5-2 метри. Але чим вище – тим краще.

Як правило, оптимальним місцем розташування для роутера вважається коридор, оскільки сигнал легко проникає в найближчі кімнати, а між роутером і мобільним гаджетом зазвичай розташовується не більше однієї стіни. Однак варто зазначити, що при такому розташуванні роутер доведеться закріплювати на стіні, а це потребує певних хитрощів.

Загалом, під час вибору оптимального для вас місця для встановлення Wi-Fi роутера враховуйте його доступність для всіх кімнат або більшості з них, а також кількість стін, які можуть знизити якість сигналу.

Водночас варто розуміти, що швидке приймання Wi-Fi сигналу залежить насамперед від площі покриття мережі, тому іноді збільшити швидкість інтернету навіть за умови правильного встановлення обладнання не вийде. У цьому випадку рекомендується встановити Wi-Fi ретранслятор – пристрій, який виступає проміжною ланкою в мережі Wi-Fi і здатний збільшити площу покриття сигналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024