Куди вдома поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет був максимально швидким

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить непередбачуваними, оскільки їхня надійність залежить від різних чинників. Якість зв’язку може залежати як від стану лінії до роутера та його технічних характеристик, так і банально від вашого провайдера.

Але найголовніший фактор, від якого залежить швидкість інтернету – розташування роутера. Не всі знають, що існують певні місця, де категорично не можна розміщувати девайс, щоб не псувати з’єднання. Тому сьогодні розповімо про нюанси у використанні мережевої техніки, пише unian.net.

Топ-5 місць, де не можна розміщувати Wi-Fi роутер

На підлозі. Усе просто – у такому разі частина сигналу буде йти банально в землю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кутах кімнати. Роутер, розміщений у кутку, може створювати “мертві зони” з поганим сигналом в інших частинах будинку.

На сонці, поруч із батареєю опалення, та й загалом із будь-якими іншими джерелами тепла.

Поблизу мікрохвильової печі або інших великих побутових приладів, які працюють у тому самому діапазоні частот (2.4 ГГц), що й багато Wi-Fi роутерів. Іншими словами – на кухні.

Поруч з акваріумом. Як мінімум через те, що резервуар з рибами створює підвищену вологість. Плюс вода перешкоджає проходженню радіохвиль, яке впливатиме на роздачу інтернету.

Крім того, корисна практика – відключити від роутера прилади, які наразі не використовуються – наприклад, смартфон, “розумні” колонки та інші пристрої. Тим самим можна збільшити швидкість інтернету.

Знайшли ідеальне місце для Wi-Fi роутера

Коробка з інтернетом повинна знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від роутера поширюється дугоподібно. Найідеальніше місце – геометричний центр квартири (або будинку) на висоті 1,5-2 метри. Але чим вище – тим краще.

Як правило, оптимальним місцем розташування для роутера вважається коридор, оскільки сигнал легко проникає в найближчі кімнати, а між роутером і мобільним гаджетом зазвичай розташовується не більше однієї стіни. Однак варто зазначити, що при такому розташуванні роутер доведеться закріплювати на стіні, а це потребує певних хитрощів.

Загалом, під час вибору оптимального для вас місця для встановлення Wi-Fi роутера враховуйте його доступність для всіх кімнат або більшості з них, а також кількість стін, які можуть знизити якість сигналу.

Водночас варто розуміти, що швидке приймання Wi-Fi сигналу залежить насамперед від площі покриття мережі, тому іноді збільшити швидкість інтернету навіть за умови правильного встановлення обладнання не вийде. У цьому випадку рекомендується встановити Wi-Fi ретранслятор – пристрій, який виступає проміжною ланкою в мережі Wi-Fi і здатний збільшити площу покриття сигналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.