Як перевірити вологозахист смартфона, не занурюючи його у воду: є простий спосіб

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб перевірити, чи є у вашого смартфона функція, що забезпечує захист від вологи, необов’язково опускати пристрій у воду. Є також “сухий” спосіб перевірки, який дасть змогу точно визначити, чи варто вам переживати, якщо ви раптом упустили свій улюблений девайс у воду.

Такий спосіб перевірки також буде актуальним для тих користувачів, хто точно знає про наявність вологозахисту в їхніх смартфонах, але хоче переконатися, що він все ще працездатний, особливо після багатьох років експлуатації девайса.

Крім того, “сухий” спосіб може бути корисним, якщо ваш телефон був підданий ремонту. Після розбирання багато користувачів вологозахищених смартфонів (не без причини) починають сумніватися в тому, що їхній гаджет, як і раніше, має такий самий рівень вологозахисту, що і до ремонту. Особливо враховуючи, що не всі сервісні центри надають гарантії на вологозахист після розбирання смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як перевірити вологозахист смартфона без води

На виручку прийдуть спеціальні додатки, створені саме для таких цілей. Найпопулярнішим вважається Water Resistance Tester. Додаток використовує барометричний датчик, який є практично в кожному сучасному смартфоні.

Працює це так: додаток заміряє тиск у різних місцях корпусу смартфона, тим самим перевіряючи, чи працюють захисні пломби. На певному етапі програма попросить із силою натиснути на дві зазначені точки на екрані. На підставі перепаду тиску тестер покаже, чи є у смартфона вологозахист.

Якщо Water Resistance Tester покаже відсутність захисту від вологи, то смартфон потрібно буде тримати подалі від рідин. Сама програма ж безкоштовна, але в ній є реклама, яка прибирається за один долар.

А якщо ви в пошуках нового телефону, зверніть увагу, чи є в його характеристиках згадка IP67 або IP68. Якщо так, то це означає, що в першому випадку смартфон не боїться пилу і короткострокового занурення під воду, у другому – пилу і більш тривалого занурення.

Причому, це не обов’язково має бути дорогий флагманський смартфон – так, у представленого напередодні 250-доларового “середняка” від Xiaomi теж є захист IP68.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.