Статті

Топ-6 шкідливих звичок, які поступово руйнують ноутбук

Share
Час читання: 2 хв.

Ноутбук пропрацює набагато довше, якщо дотримуватися кількох нескладних правил, і намагатися не наближати поломку пристрою шкідливими звичками. Про них ми й поговоримо.

Ігнорувати перегрів гаджета

Тепло – найлютіший ворог ноутбука. Робота за високих температур протягом тривалого часу може скоротити термін служби процесора, вентиляторів і батареї.

Регулярно очищайте вентиляційні решітки, використовуйте спеціальні охолоджувальні підставки. Класти ноутбук на ковдру або подушку теж не найздоровіша думка. Це блокує потік повітря і погіршує відведення тепла.

Використовуйте гаджет на плоскій і жорсткій поверхні або, принаймні, переконайтеся, що на ваших колінах немає нічого, що заважає потоку повітря.

Їсти та пити на робочому місці

Чашка кави, чаю або склянка з мінералкою поруч із ноутбуком картина звична, але таке сусідство може бути дуже небезпечним. Один незручний рух, і улюблений гаджет може бути зіпсований.

Сигаретний дим і шерсть домашніх тварин роблять свій внесок у забруднення нутрощів пристрою. До речі, пошкодження MacBook внаслідок паління поруч Apple не вважає гарантійним випадком.

Тримати ноутбук однією рукою

Тримати відкритий гаджет за екран – робочий спосіб позбутися ноутбука. Утім, переносити пристрій тримаючи однією рукою за кут теж ідея так собі. Якщо у вашому ноутбуці все ще є CD-привід, не тримайте пристрій тільки за цей бік.

Правильніше за все брати ноутбук у закритому стані та двома руками.

Не використовувати мережевий фільтр

Блок живлення всередині ноутбука оснащений базовим захистом від перевантаження, але надійніший захист дасть мережевий фільтр.

Не забувайте, що мережеві фільтри не захистять від стрибків високої напруги (наприклад, під час аварії), але згладять невеликі стрибки напруги і допоможуть продовжити термін служби вашого комп’ютера.

Підключати ноутбук до мережі, як вийде

Багато хто не підозрює, що безпечніше спочатку під’єднати блок живлення до пристрою, а потім до мережі. Так, питання не однозначне, але все-таки така послідовність під’єднання зменшує ймовірність виникнення іскри на роз’ємах штекера і пошкодження компонентів ноутбука.

Недбало ставитися до шнурів і портів ноутбука

Хоча пошкодження USB-порту або кабелю не таке небезпечне, як неправильне поводження з адаптером живлення, воно все ж може призвести до пошкодження вашого комп’ютера. Це може здатися очевидним, але не вставляйте кабелі в порти силою, якщо вони не вставляються належним чином. Ми знаємо випадок, коли, вставляючи USB-кабель у порт HDMI, людина примудрилася зламати обидва. Так, таке рідко, але буває!

Якщо у вас до USB-порту під’єднано флешку або адаптер зовнішнього пристрою, можна легко пошкодити порт або накопичувач, випадково зачепивши виступаючою частиною за яку-небудь перешкоду.

Шнури живлення не можуть витримувати регулярні скручування і вигини. Ноутбуки – це мобільні пристрої, кабелі для них роблять тонкими і легкими, тому їх легко пошкодити. Використовуйте липучку, щоб організувати акуратне зберігання кабелю.

Важливо, щоб під час використання кабелі були вільні, а не натягувалися.

Важливо стежити за деталями. Дрібні помилки поступово накопичуючись, як крихти під клавіатурою, рано чи пізно призведуть до поломки ноутбука, якій можна запобігти, дотримуючись нескладних порад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024

    Samsung оголосила дату презентації нових складних смартфонів

    Компанія офіційно анонсувала свій майбутній Galaxy Unpacked за допомогою відеотизера, в якому також відкрила можливість…

    26.06.2024

    Новий флагманський Sony Xperia: що очікує користувачів

    Нещодавно в мережі з'явилися витоки нової моделі Xperia, яка призначена виключно для японського ринку. Це…

    26.06.2024

    Відправка повідомлень через RCS в iOS 18 вже працює у США

    Друга бета-версія iOS 18 додала перемикач RCS в додатку Messages, і зараз деякі оператори США…

    26.06.2024