Чи можна заряджати смартфон від ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наші смартфони постійно потребують поповнення енергії, проте зарядка далеко не завжди виявляється під рукою. У цій ситуації ми змушені шукати альтернативні способи набрати відсутні відсотки. Якщо поруч з вами знаходиться ПК або ноутбук, то у вас напевно виникало питання, чи можна зарядити телефон від комп’ютера. Спробуємо разом відповісти на нього, а в разі, якщо така опція є, постараємося з’ясувати, наскільки шкідливо використовувати як джерело живлення зовнішній пристрій.

Чи можна зарядити телефон від ноутбука

Заряджати телефон від комп’ютера, чи то стаціонарний ПК, чи то ноутбук, можна. Однак у випадку з лептопом, який відключений від розетки, потрібно розуміти, що ємність його акумулятора обмежена. Тому заряджатися смартфон від ноутбука буде рівно доти, доки у комп’ютера є енергія.

Чи шкідливо заряджати телефон від комп’ютера? Ні. Будь-яка небезпека відсутня. Подібний спосіб поповнення енергії не завдасть шкоди ні роздавальному, ні приймаючому пристрою. Тож можете не переживати. А нам залишається з’ясувати, як зарядити смартфон від ноутбука.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зарядити телефон від ноутбука

Зарядка телефону від ноутбука виконується через будь-який вільний USB-роз’єм. Це може бути як порт USB-A, так і сучасний інтерфейс USB-C. Головне – знайти кабель для зарядки. Без нього відновити енергію не вийде за жодних обставин.

Щоб зарядити телефон від ноутбука, достатньо під’єднати один пристрій до іншого через кабель. Передача енергії повинна початися моментально. Ви почуєте звуковий сигнал, а на екрані смартфона з’явиться повідомлення про зарядку.

Який роз’єм для зарядки через ноутбук вибрати

Незважаючи на те, що відновити енергію смартфона можна через будь-який вільний USB-порт, вибір конкретного роз’єму впливає на швидкість заряджання:

  • USB-A (2.0) – старий порт, здатний видавати в кращому разі 5 Вт;
  • USB-A (3.0) – сучасний порт синього кольору, що забезпечує подачу струму потужністю до 10 Вт.
  • USB-С – найкращий варіант, здатний забезпечити по-справжньому швидку зарядку телефону від ноутбука струмом потужністю 18 Вт.

Таким чином, краще заряджати смартфон від комп’ютера через роз’єм USB Type-C. Причому використовувати можна навіть порт, задіяний для поповнення запасів енергії самого ноутбука. Він здатний працювати у зворотний бік.

Чому комп’ютер не заряджає телефон

Якщо ваш ноутбук не заряджає телефон, насамперед потрібно перевірити, чи до кінця вставлено штекер. За необхідності переключіться на інший роз’єм. Також варто оцінити стан кабелю. Будь-яке пошкодження не тільки стане причиною відсутності зарядки, а й завдасть шкоди одному з ваших пристроїв.

Якщо з кабелем і портами все в порядку, перезавантажте обидва пристрої. І пам’ятайте, що передача енергії може бути обмежена, якщо на ноутбуці мало заряду, а його порти видають недостатню для смартфона потужність. Варіант виходу із ситуації – використання кабелю для швидкої зарядки.

Чи можна зарядкою від телефону зарядити ноутбук

Якщо поруч із вами є зарядка від ноутбука, її можна використовувати для відновлення енергії смартфона. Зрозуміло, тільки за умови збігу роз’ємів. Ноутбук заряджається через Type-C? Чудово! Отже, сміливо підключайте зарядку від ноутбука до телефона з аналогічним портом.

Чи шкідливо заряджати телефон зарядкою від ноутбука? Ні. Обидва пристрої мають контролер, який обмежує енергію, що подається. Тобто, якщо смартфон підтримує 18-ватну зарядку, то в процесі відновлення енергії він отримуватиме струм потужністю 18 Вт, навіть якщо адаптер живлення для ноутбука розрахований на 65 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.