Що робити, якщо USB-пристрій не розпізнається у Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, пристрій, підключений до комп’ютера через порт USB, не розпізнається системою. Перш ніж подумати про несправність порту або пристрою, можна спробувати впоратися із проблемою самостійно.

Спочатку вимкніть пристрій, а потім знову підключіть його. Переконайтеся, що штеккер правильно вставлений і кабель не пошкоджений.

Якщо це не допомогло, підключіть USB-пристрій до іншого USB-порту комп’ютера. Якщо пристрій запрацював, швидше за все, несправний раніше використаний порт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпростіші кроки не допомогли? Продовжимо! Перевірте, чи інстальовано останні версії драйверів для пристрою, підключеного до ПК. Для цього клацніть правою кнопкою миші меню «Пуск», виберіть «Диспетчер пристроїв» і знайдіть підключений пристрій у розділі «Контролер USB». Клацніть правою кнопкою миші пристрій та виберіть «Оновити драйвер». Виконайте вказівки на екрані, щоб завершити процес.

Якщо оновлення драйверів підключеного пристрою не вирішило проблему, видаліть драйвери та знову встановіть їх. Для цього поверніться до диспетчера пристроїв, клацніть правою кнопкою миші по торкнутому пристрої і виберіть «Видалити пристрій».

Потім від’єднайте пристрій від комп’ютера. Перезавантажте комп’ютер і знову підключіть пристрій, щоб Windows автоматично перевстановив драйвери.

Проблеми з підключеннями USB іноді можуть бути пов’язані з керуванням живленням Windows.

Щоб перевірити це, знову відкрийте диспетчер пристроїв. Клацніть правою кнопкою миші список підключеного пристрою та виберіть пункт «Властивості». Перейдіть на вкладку «Керування живленням» та зніміть прапорець «Комп’ютер може вимкнути пристрій для економії енергії». Натисніть «OK», вимкніть пристрій та знову підключіть його.

Якщо всі попередні кроки не допомогли, спробуйте перезавантажити кореневий USB-концентратор. Для цього перейдіть до диспетчера пристроїв і розгорніть категорію «USB-контролер». Клацніть правою кнопкою миші «Корневий USB-концентратор» та виберіть «Властивості».

Тепер перейдіть на вкладку «Керування живленням» і зніміть прапорець «Дозволити вимкнення цього пристрою для збереження енергії». Повторіть цей процес для всіх кореневих USB-концентраторів у списку.

Якщо вжиті кроки не допомогли, швидше за все, USB-пристрій несправний, і його доведеться замінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.