Повільне Wi-Fi з’єднання: як усунути проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Домашні гаджети мають бути забезпечені швидким доступом в Інтернет. Фахівці назвали найпоширеніші причини слабкого Wi-Fi з’єднання.
Висока швидкість Інтернету повинна забезпечувати швидку і коректну роботу всіх домашніх пристроїв: ноутбуків, телефонів, смарт-телевізорів, камер відеоспостереження.

Якщо ви помітили збої в роботі, викликані повільним з’єднанням Wi-Fi, то необхідно виконати кілька нескладних дій, повідомляє expert.

Перш за все, переконайтеся, що роутер правильно розташований, його не закривають стіни, він працездатний, модель не застаріла.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ці умови виконуються, тоді:

  • змініть частотний діапазон або канал Wi-Fi;
  • перезавантажте роутер;
  • встановіть доступні оновлення;
  • вимкніть зайві пристрої, які не використовуєте;
  • при збільшених потребах у трафіку змініть провайдера або оновіть свій пакет Інтернету.

Також рекомендується перевірити всі пристрої на наявність вірусів і шкідливих програм, які суттєво “з’їдають” потужність роутера і погіршують роботу Wi-Fi. Щоб мінімізувати ризики вірусів, краще не використовувати паролі за замовчуванням, а створити надійну й унікальну комбінацію для захисту роутера. Для детального аналізу пристроїв на наявність вірусів та інших онлайн-загроз ви завжди можете звернутися до технічних експертів.

Буває, що виявити причину повільного Wi-Fi з’єднання може бути нелегко, але дотримання тих порад, які запропоновані фахівцями, допоможе вам забезпечити стабільну роботу Інтернет-мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.