Статті

Названо п’ять звичок, які вбивають акумулятор смартфона

Share

Більшість користувачів змінює свій смартфон на новий саме в той момент, коли пристрій не тримає заряд. Згодом будь-який акумулятор деградує – так він влаштований. Але є щонайменше п’ять звичок, які вбивають батарею вашого гаджета. Інформація стосується як смартфонів, так і планшетів.

Постійно заряджати свій смартфон

Багато користувачів, особливо ті, хто працює в офісі, постійно тримають свій смартфон на зарядному пристрої, щоб він не втрачав заповітних відсотків. Такий підхід неправильний – ставити на зарядку потрібно в тому випадку, коли ви отримуєте повідомлення про низький заряд батареї (приблизно на 20% ємності, що залишилися). Щоб не залишитися без зв’язку, можна носити з собою портативний акумулятор (Power Bank).

Звичайно, якщо вам потрібен смартфон зі 100% зарядкою, його можна заряджати на будь-якому рівні. Можна так робити періодично, але постійно не варто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розряджати телефон до нуля

Такий підхід втрачає батарею – акумулятор не любить глибокий розряд. Усередині смартфона є контролер, який не дасть піти батареям у глибокий розряд, але і він на 100% не гарантує, що батареї буде від цього добре. Як уже написано вище, ставимо гаджет на зарядку приблизно на 20% від рівня заряду.

Нагрівати смартфон

Акумулятор також сприйнятливий до високих температур. У процесі роботи всередині смартфона нагріваються мікросхеми, дисплей і акумулятор. У разі, якщо підключите гаджет до зарядного пристрою, батарея нагріватиметься ще сильніше. У сукупності це дасть дуже високу температуру, яка точно не сприятливо діятиме на хімічні процеси всередині батареї. Тут все просто – не варто заряджати смартфон, якщо ви граєте в гру або дивитеся фільм.

Користуватися всім одразу й одночасно

Будь-яке активоване налаштування в смартфоні (наприклад, Wi-Fi і Bluetooth) збільшує споживання енергії від акумулятора. Добре, якщо вам потрібне це налаштування зараз. Погано, якщо опція активована, але ви нею не користуєтеся. Звідси висновок: відключайте те, що зараз вам не потрібно. Різні налаштування на кшталт “автоматичний поворот екрана”, “автояскравість” та інші датчики – теж вимикайте. Що менше циклів заряд-розряд, то довше прослужить ваш акумулятор.

Користуватися смартфоном за екстремальних температур

Якщо уважно вивчити експлуатаційні характеристики, то для звичайного смартфона вони приблизно такі – пристрій має працювати за температури від 0 до +35 градусів. Все, що вище або нижче, може згубно діяти як на саме залізо смартфона, так і на акумулятор. Не варто ставити на зарядку гаджет, якщо ви щойно прийшли з сильного морозу. Не заряджайте пристрій у теплому приміщенні та поруч із джерелами тепла.

Пам’ятайте! У 99% смартфонах акумулятор не знімний. Щоб замінити акумулятор, необхідно мати відповідні навички або віддавати гаджет у сервісний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Новий Moto G Stylus показали до офіційного релізу

    Портал Android Headlines опублікував зображення ще не анонсованого смартфона Motorola G Stylus 5G (2024) і…

    09.05.2024

    4 процесори, які варто купити замість Intel Core i9-13900K

    Core i9-13900K від Intel – один з найкращих процесорів, які ви можете купити. Цей 24-ядерний…

    09.05.2024

    США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ

    Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, пише, що США розглядають можливість обмеження доступу Китаю до…

    09.05.2024

    Незабаром будильник знову запрацює на iPhone

    Якщо ви проспали важливу зустріч або пропустили будильник останнім часом, це може бути не зовсім…

    09.05.2024

    Легендарний Nokia 3210 перезапустили в новому вигляді

    Компанія HMD Global, яка володіє правами на бренд Nokia, оголосила про переробку культового мобільного телефону…

    09.05.2024

    5 недорогих планшетів на Android, які варто купити у 2024 році

    Основні вимоги до сучасних планшетів на Android - це певні функції та достатня продуктивність, а…

    09.05.2024