Названо п’ять звичок, які вбивають акумулятор смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів змінює свій смартфон на новий саме в той момент, коли пристрій не тримає заряд. Згодом будь-який акумулятор деградує – так він влаштований. Але є щонайменше п’ять звичок, які вбивають батарею вашого гаджета. Інформація стосується як смартфонів, так і планшетів.

Постійно заряджати свій смартфон

Багато користувачів, особливо ті, хто працює в офісі, постійно тримають свій смартфон на зарядному пристрої, щоб він не втрачав заповітних відсотків. Такий підхід неправильний – ставити на зарядку потрібно в тому випадку, коли ви отримуєте повідомлення про низький заряд батареї (приблизно на 20% ємності, що залишилися). Щоб не залишитися без зв’язку, можна носити з собою портативний акумулятор (Power Bank).

Звичайно, якщо вам потрібен смартфон зі 100% зарядкою, його можна заряджати на будь-якому рівні. Можна так робити періодично, але постійно не варто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розряджати телефон до нуля

Такий підхід втрачає батарею – акумулятор не любить глибокий розряд. Усередині смартфона є контролер, який не дасть піти батареям у глибокий розряд, але і він на 100% не гарантує, що батареї буде від цього добре. Як уже написано вище, ставимо гаджет на зарядку приблизно на 20% від рівня заряду.

Нагрівати смартфон

Акумулятор також сприйнятливий до високих температур. У процесі роботи всередині смартфона нагріваються мікросхеми, дисплей і акумулятор. У разі, якщо підключите гаджет до зарядного пристрою, батарея нагріватиметься ще сильніше. У сукупності це дасть дуже високу температуру, яка точно не сприятливо діятиме на хімічні процеси всередині батареї. Тут все просто – не варто заряджати смартфон, якщо ви граєте в гру або дивитеся фільм.

Користуватися всім одразу й одночасно

Будь-яке активоване налаштування в смартфоні (наприклад, Wi-Fi і Bluetooth) збільшує споживання енергії від акумулятора. Добре, якщо вам потрібне це налаштування зараз. Погано, якщо опція активована, але ви нею не користуєтеся. Звідси висновок: відключайте те, що зараз вам не потрібно. Різні налаштування на кшталт “автоматичний поворот екрана”, “автояскравість” та інші датчики – теж вимикайте. Що менше циклів заряд-розряд, то довше прослужить ваш акумулятор.

Користуватися смартфоном за екстремальних температур

Якщо уважно вивчити експлуатаційні характеристики, то для звичайного смартфона вони приблизно такі – пристрій має працювати за температури від 0 до +35 градусів. Все, що вище або нижче, може згубно діяти як на саме залізо смартфона, так і на акумулятор. Не варто ставити на зарядку гаджет, якщо ви щойно прийшли з сильного морозу. Не заряджайте пристрій у теплому приміщенні та поруч із джерелами тепла.

Пам’ятайте! У 99% смартфонах акумулятор не знімний. Щоб замінити акумулятор, необхідно мати відповідні навички або віддавати гаджет у сервісний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.