Як надійно видалити всі дані з телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді користувачеві може знадобитися повністю видалити всі дані з телефону, скинувши його до заводських налаштувань. Такий крок знадобиться, наприклад, під час продажу смартфона. Розповідаємо, як видалити всю інформацію з телефона на операційній системі “Android”.

Зробіть резервну копію своїх даних

Перший крок завжди полягає у створенні резервної копії. Вона допоможе не втратити важливі дані та стане в пригоді під час перенесення інформації на новий телефон. Не доведеться навіть відновлювати інформацію, вона автоматично завантажиться при вході в акаунт. Зазвичай резервне копіювання можна виконати в розділі налаштувань, у підрозділі “Відновлення та скидання”. Але залежно від конкретної моделі телефону шлях до цієї функції може бути іншим.

Створені резервні копії зберігаються на серверах Google, тому користувач може не боятися втратити до них доступ: достатньо пам’ятати логін і пароль від акаунта. Також існує можливість зберегти дані на фізичний носій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видалення облікового запису Google

Перед тим як стерти з телефона всі дані, користувач має відв’язати від пристрою обліковий запис Google. Цей крок знадобиться в разі подальшого продажу смартфона або при зміні власника. Якщо не відв’язати обліковий запис, то телефон під час першого запуску після очищення може вимагати увійти в обліковий запис.

Для видалення облікового запису з пристрою необхідно зайти в “Налаштування” і знайти розділ “Паролі та акаунти” або “Користувачі та акаунти”. Далі потрібно натиснути на “Видалити акаунт”. Якщо до телефону прив’язано відразу кілька облікових записів, потрібно повторити дію для кожного з них.

Скидання даних з “Налаштувань”

Пропонуємо простий спосіб, як повністю очистити смартфон і привести його до початкового вигляду. Цей крок допоможе стерти абсолютно всі дані з пам’яті – від медіафайлів до встановлених додатків:

  • Зайти в “Налаштування” і знайти там розділ “Відновлення та скидання”.
  • Натиснути “Видалити всі дані” або “Скидання до заводських налаштувань”. Залежно від моделі телефону назва може відрізнятися.
  • Перед виконанням скидання до заводських налаштувань користувачеві необхідно переконатися, що він має доступ до резервної копії.

Свідченням того, що скидання даних відбулося успішно, стане автоматичне перезавантаження смартфона і вимога увійти в акаунт Google або створити новий. Це означає, що телефон повернувся до заводських налаштувань і готовий до використання.

Якщо пристрій було втрачено

Користувач не завжди може мати доступ до смартфона: наприклад, якщо телефон було загублено. У такому разі, щоб зловмисник не зміг скористатися конфіденційною інформацією у своїх цілях, пристрій потрібно скинути на заводські налаштування віддалено. Виконати цей крок можна за допомогою зручного сервісу Find My Phone, випущеного компанією Google. Суть полягає у видаленні всіх призначених для користувача даних на відстані, без необхідності фізичного володіння гаджетом.

Важливою умовою такого скидання буде підключення смартфона до інтернет-мережі, інакше нічого не вийде. Спочатку потрібно перейти за адресою myaccount.google.com/find-your-phone з будь-якого пристрою, підключеного до інтернету.

Щоб сервіс “впізнав” власника, необхідно авторизуватися в обліковому записі Google, вхід до якого реалізовано на загубленому смартфоні. Далі в списку з’являться пристрої, прив’язані до поточного облікового запису. Потрібно вибрати загублений і натиснути на кнопку “Очистити пристрій”, а потім підтвердити дію. Після того як користувач видалить усі дані з телефону, зловмисник більше не зможе скористатися ними.

Також Find My Phone має ще одну важливу функцію. Якщо на пристрої ввімкнено GPS, то за допомогою сервісу можна визначити точне місце розташування смартфона. Також є можливість зателефонувати на телефон або залишити повідомлення на екрані: наприклад, з проханням терміново зв’язатися з власником.

Часто користувачеві може знадобитися повне скидання даних зі смартфона на ОС Android. Стерти всю інформацію можна, не вдаючись до додаткових пристроїв. Досить знайти вкладку на телефоні “Відновлення та скидання”, подальші кроки інтуїтивно зрозумілі, інструкції в розділі підкажуть, що робити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.