Що таке хромбук і чим він відрізняється від звичайного ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chromebook – це лінійка ноутбуків, які працюють на операційній системі Chrome OS, розробленій компанією Google. Chrome OS – операційна система, заснована на Linux, яка повністю залежить від хмарних обчислень та онлайн-сервісів.

У цій статті ми розглянемо подробиці операційної системи Chrome OS і дізнаємося, що робить Chromebook таким унікальним пристроєм. Не забуваємо підписатися на блог і поставити “черговий” лайк!

Однією з відмінних рис Chrome OS є його дуже швидкий час завантаження. Після увімкнення Chromebook готовий до використання всього через кілька секунд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Chrome OS повністю зосереджена на веб-орієнтованих додатках і сервісах. Вона покладається на сховище даних і додатків у віддаленій хмарі, замість того, щоб зберігати їх локально на пристрої. Це дає змогу користувачам отримати доступ до своїх даних з будь-якого пристрою, під’єднаного до інтернету, і синхронізувати їх між різними пристроями.

Chromebook оснащений браузером Google Chrome, який є основним інструментом для роботи в Chrome OS. Браузер Chrome пропонує широкий вибір розширень і застосунків, доступних у магазині застосунків, які дають змогу користувачам розширювати функціональність Chromebook і адаптувати його до своїх потреб.

Одна з найпомітніших особливостей Chrome OS – висока безпека. Усі додатки на Chromebook працюють у захищеному середовищі, яке ізолює їх від основної операційної системи. Крім того, Chrome OS регулярно оновлюється автоматично, що гарантує своєчасні функції, безпеку та швидке виправлення помилок.

ChromeOS

Chrome OS також пропонує сумісність з іншими пристроями Google, такими як смартфони та планшети на Android. Це дає змогу легко синхронізувати додатки, дані та сповіщення між різними пристроями, забезпечуючи максимальну зручність для користувача. Операційна система споживає невелику кількість енергії – “хромобуки” можуть похвалитися високою автономністю.

За фактом, Chrome OS є браузером з великим функціоналом – робити можна практично все, що на звичайному ПК або ноутбуці з Windows.

На жаль, також є і деякі обмеження Chrome OS. Вона працює найкраще у зв’язці з постійним інтернет-з’єднанням, оскільки більшість функцій і додатків залежать від онлайн-сервісів Google. Крім того, не всі додатки доступні для встановлення в Chrome OS через його особливості та обмеження. Але це не означає, що такі пристрої не користуються популярністю – свого “енд-юзера” такі девайси все одно знаходять, інакше б не продавалися.

До речі, компанія постійно вдосконалює операційну систему для ширшої аудиторії. Не так давно Google заявила, що знаменита гра Minecraft тепер доступна для власників “хромобуків”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.