Статті

Яка швидкість інтернету має бути комфортною для користувача

Share

Доступ в інтернет став невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми покладаємося на нього для роботи, спілкування, розваг і отримання інформації. Але не всі користувачі розуміють яка швидкість і для яких завдань буде комфортною.

У цій статті ми розглянемо основні фактори, що впливають на швидкість інтернету, і визначимо, яка швидкість може вважатися комфортною. А ви не забудьте підписатися на мій блог і поставити лайк, якщо ще не зробили цього.

Спочатку слід врахувати сферу використання інтернету. Якщо ви використовуєте його переважно для перевірки електронної пошти та читання новин, то низька швидкість, наприклад, від 1 до 10 Мбіт/с вам точно підійде. Однак, якщо ви активно завантажуєте та надсилаєте файли, дивитеся потокове відео або граєте в онлайн-ігри, вам знадобиться вища швидкість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість провайдерів надають доступ у мережу на швидкості 100 Мбіт/сек – такої швидкості для великої родини точно не вистачить. Для одного, двох активних користувачів так, але для 5 вже ні. Тому багато провайдерів надають швидкість понад 100 Мбіт/сек – до 1 Гбіт/сек по оптоволокну. Тут варто розуміти, що для великої родини і Wi-Fi роутер повинен бути сучасний і спокійно “тримати” високі швидкості для великої кількості підключених пристроїв.

Іншим важливим фактором є кількість пристроїв, які використовують інтернет одночасно. Якщо ви живете в сім’ї, то кількість підключених пристроїв може значно вплинути на швидкість інтернету. Чим більше пристроїв використовується одночасно, тим вища швидкість буде необхідна. Приблизно 20-30 мбіт/с на кожен пристрій є оптимальним варіантом для більшості користувачів з урахуванням того, що всі в один момент не завантажують файли і не дивляться потокове відео.

Ну, а якщо хтось із домочадців вирішив завантажити об’ємні файли або подивитися відео в 4K, то в інших споживачів швидкість може різко впасти.

Необхідно також звернути увагу на стабільність з’єднання. Навіть якщо у вас є висока швидкість інтернету, але з’єднання нестабільне і постійно переривається зв’язок, це може бути незручно у використанні. Хороший провайдер інтернету повинен забезпечувати не тільки високу швидкість, а й стабільне підключення. Тут же можна додати, що “лаги” і переривання зв’язку можуть залежати як від Wi-Fi роутера, так і від якості самого підключення – у поганому з’єднанні винен не тільки провайдер.

Як ви вже зрозуміли, вище йшлося про “домашній” інтернет. На жаль, мобільні мережі поки що не можуть похвалитися високою швидкістю і стабільністю – чекатимемо 5G, впровадження якого вирішить усі проблеми мобільного зв’язку. Можливо, в майбутньому кабельний інтернет і зовсім не буде потрібен – стільникові мережі 5-го покоління за швидкістю і якістю зможуть замінити звичайних провайдерів.

Також з роками швидкості будуть збільшуватися – контент в інтернеті стає більш важким і навороченим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    AnTuTu привів рейтинг найпотужніших смартфонів середнього класу за травень 2024 року

    Бенчмарк AnTuTu опублікував результати синтетичних тестів 10 моделей Android-смартфонів середнього класу за травень 2024 року.…

    02.06.2024

    iPad M2 оснащений дев’ятиядерним графічним чіпом, всупереч початковим заявам

    Компанія Apple відома своєю ретельністю у подачі інформації про нові продукти. Однак цього разу виробнику…

    02.06.2024

    Прогноз про заміну 50% робочих місць штучним інтелектом починає збуватися

    Ведучий венчурний капіталіст Кай-Фу Лі стверджує, що його ранній прогноз щодо заміни 50% робочих місць…

    02.06.2024

    В мережу потрапили результати тестів Google Pixel 9, 9 Pro та 9 Pro XL

    Продовжуємо ділитися ексклюзивними подробицями нових смартфонів серії Pixel 9. Раніше анонімне джерело надало фотографії нових пристроїв,…

    02.06.2024

    Флагмани Xiaomi 15 отримають основну камеру з незвичайним об’єктивом

    Xiaomi працює над своєю наступною флагманською серією, яка може бути анонсована в жовтні. Моделі Xiaomi…

    02.06.2024

    Нова технологія дозволить повністю зарядити акумулятор смартфона за одну хвилину

    Як би ви хотіли повністю зарядити батарею свого смартфона за одну хвилину? Це було б…

    02.06.2024