Ніколи не робіть це з Wi-Fi: через це швидкість інтернету падає до мінімального рівня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів прагнуть до економії електроенергії і відповідно скорочення розтрат за неї. Для цього часто радять вимикати прилади на ніч, однак у випадку з роутером Wi-Fi ця звичка може зіграти злий жарт.

Швидкість інтернету впаде до мінімального рівня, якщо ви будете часто відключати від мережі Wi-Fi-маршрутизатор.

Так, одним натисканням кнопки живлення на роутері ви можете порушити роботу пристрою, зокрема, зупинити встановлення важливих оновлень, що поліпшують широкосмуговий зв’язок. Маршрутизатор Wi-Fi, підключений до розетки, рекомендується залишати в такому вигляді на ніч.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтернет-провайдери регулярно надсилають необхідні оновлення на ваш маршрутизатор, щоб підтримувати його ефективне функціонування. Якщо ж роутер відключений, то дані не будуть доставлені, а значить ви ризикуєте втратити нові функції, більш швидке завантаження і корисні налаштування щодо безпеки.

Крім того, погана швидкість Wi-Fi теж може бути результатом того, що ви часто відключаєте роутер від джерела живлення. Постійне вимкнення і повторне увімкнення пристрою може обдурити вашого інтернет-провайдера, змусивши думати, що з вашою лінією виникла проблема. У підсумку компанія навіть може екстрено обмежити швидкість. Тобто з вашим широкосмуговим зв’язком технічно все буде гаразд, але швидкість раптово знизиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.