Для чого потрібна кнопка WPS на роутері і чому вона так називається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роутер – це пристрій, який служить передавачем для підключення до домашньої мережі інтернет інших пристроїв.

Цей пристрій стоїть вдома практично у кожного, є він і в різних офісах. Це дуже зручно, якщо інтернетом користуються кілька людей або він необхідний для декількох електронних пристроїв.

У цій статті ми поговоримо про функціональні кнопки, які є на роутері. Як їх використовувати і для чого вони потрібні?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WPS

WPS – це Wi-Fi Protected Setup, що перекладається, як “захищені налаштування Wi-Fi”. Функція дає змогу поділитися налаштуваннями Wi-Fi мережі з іншими електронними пристроями для швидкого під’єднання до інтернету.

Перевага цієї технології в тому, що вона дає змогу отримати доступ до інтернету та під’єднатися до мережі Wi-Fi без введення пароля, швидко та безпечно.

За допомогою цієї функції можна під’єднати до роутера практично будь-який електронний пристрій, якому необхідний доступ до інтернету: телевізор, ноутбук, смартфон, розумна колонка, робот-пилосос тощо.

Зовсім недавно я перевстановлював операційну систему на ноутбуці, а потім швидко під’єднався до інтернету з роутера, навіть не вводячи складний і довгий пароль.

Як підключиться:

  1. На роутері потрібно знайти кнопку WPS.
  2. Далі потрібно зайти в налаштування мережі або підключення до інтернету того пристрою, який ми хочемо підключити до роутера.
  3. У налаштуваннях підключення інтернету має бути функція “підключення через WPS” або підключення до роутера. Потрібно вибрати й активувати цю функцію.
  4. Потім на самому роутері потрібно натиснути кнопку WPS. Роутер передає на пристрій налаштування мережі інтернет і тепер підключення здійснено. Далі повторне підключення до мережі з паролем не потрібне.

Іноді, кнопка WPS може бути поєднана з кнопкою Reset, тому тривале утримання цієї кнопки призведе до скидання налаштувань роутера.

Кнопка Reset призначена для скидання налаштувань роутера через його некоректну роботу. Наприклад, таке може статися після технічних робіт провайдером з мережею інтернет або після стрибка напруги.

Як зайти в налаштування роутера?

До речі, подивитися налаштування роутера можна самостійно. Якщо ви не впевнені, що зможете правильно налаштувати роутер, зверніться до фахівця, але не змінюйте налаштування самостійно.

Іноді під час дзвінка провайдеру оператор може попросити вас зайти в налаштування роутера. Зазвичай це можна зробити набравши в адресному рядку браузера таку комбінацію: 192.168.0.1 або 192.168.1.1 і натиснути “пошук”.

Потім може знадобитися введення пароля і логіна. Вони можуть бути вказані в договорі до інтернет-послуг з вашим провайдером. Найчастіше це: логін – admin і пароль – admin.

Також ця інформація може дублюватися на інформаційній наклейці роутера на зворотному боці. Там є також назва вашої домашньої мережі і пароль для підключення до неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.