П’ять порад щодо чищення та догляду за смартфоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про необхідність мити смартфон мало хто замислюється, але девайс може бути дуже брудним. Число бактерій на телефоні в 20 разів перевищує кількість мікробів на туалетній дверній ручці. Чистити гаджет потрібно правильно й акуратно.

Спочатку заклейте отвори та роз’єми

Перед початком роботи смартфон потрібно вимкнути. Потім витягти акумулятор і скотчем або пластиром заклеїти всі отвори та роз’єми. В іншому разі в телефон може потрапити вода.

Під час очищення гаджета від бруду і пилу рухи мають бути неквапливими й акуратними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завжди мінімум води

Можна використовувати дистильовану або звичайну воду.

  • Змочити невеликою кількістю води куточок тканини, потім протерти екран гаджета.
  • Буде видалено бруд і масляні відбитки пальців.

Видаляти залишки води сухим куточком тканини.

На телефон воду розпилювати не можна. Не бояться її тільки водонепроникні гаджети.

Тільки спеціальна тканина для оптики

Слід пам’ятати, що очищення можна проводити тільки спеціальною тканиною для оптики або безворсовою м’якою ганчіркою. Тканина зазвичай додається до телефону.

Паперовими серветками, грубою тканиною або рушниками екран смартфона витирати не можна. Поверхню легко подряпати. Згодом подряпини можуть негативно вплинути на роботу сенсора. А мікрофіброва тканина акуратно очистить чутливі екрани гаджетів. Вона не розітре бруд і пил з екрана, а повністю видалить їх. Щоб уникнути появи розводів, слід вести процес чищення в одному напрямку, наприклад, зверху вниз.

Якщо не вдається відтерти пляму, можна змочити тканину дистильованою водою і знову протерти девайс. Для позбавлення від залишків вологи використовувати суху сторону матерії.

Ватні палички для важкодоступних місць

З поверхні пристрою бруд прибрати нескладно. Проблематично буде позбутися пилу і сміття, що скупчилися в куточках і маленьких отворах біля кнопок.

Для цього знадобляться ватні палички. Вони допоможуть ефективно очистити важкодоступні місця, але їх небажано рясно змочувати водою без крайньої необхідності.

Очищення спиртом або оцтом

Після очищення смартфона від бруду слід подумати про те, щоб на корпусі не залишилося мікробів. Для їх миттєвого знищення не можна використовувати засоби для дезінфекції. Натомість можна скористатися спиртом, розведеним водою.

У спирту є корисна властивість: він швидко випаровується. Отже, від розчину через кілька секунд не залишиться і сліду. Не потрібно переживати про те, що всередину пристрою потрапить волога. Але подібні дезінфекції не можна проводити часто і багато рідини використовувати не можна.

Також не можна занурювати смартфон у спирт цілком. Це призведе до утворення плям на дисплеї, а їх буде важко позбутися.

У продажу є спеціальні спиртові серветки, які після обробки смартфона не залишають слідів на девайсі. Ними також можна обробляти лінзи, монітори і протирати окуляри. Бажано дати серветці трохи підсохнути перед протиранням поверхні, щоб зайвий спирт вивітрився.

Якщо спирту в наявності немає, можна замінити його оцтом. Цей універсальний засіб також зручно використовувати для дезінфекції корпусу гаджета. Для цього потрібно спочатку розвести оцет водою в пропорції 1:1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.