Чому смартфон не підключається до Wi-Fi і як усунути проблему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів часто скаржаться на проблеми з підключенням мобільного пристрою до мережі Wi-Fi. І вона може виникнути через різні причини, які можна спробувати вирішити самостійно.

Смартфон може не підключатися до інтернету через банальне неправильне введення пароля, тому ретельно перевіряйте, чи може ви поставили зайву літеру або цифру. Також проблеми з підключенням можуть виникнути через слабкий сигнал, якщо мережа вимкнена або на ній застаріле програмне забезпечення чи прошивка. Також можуть бути неполадки з маршрутизатором, конфлікт IP-адрес або неправильне встановлення мережі в мобільному пристрої.

Експерти кажуть, що в разі проблем із підключенням насамперед потрібно перезавантажити смартфон, іноді ця проста дія допомагає, бо усуваються тимчасові збої. Ще варто перезавантажити роутер, вимкнути його, почекати 15 секунд і знову ввімкнути.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо проблема не усунулася, тоді спробуйте оновити програмне забезпечення телефону. Якщо оновлення доступні, завантажте їх і встановіть.

Можна також спробувати скинути налаштування мережі мобільного, але візьміть до уваги, що всі мережі Wi-Fi, пари Bluetooth і VPN також будуть видалені. Усе потрібно буде з’єднувати заново. Щоб скинути налаштування, потрібно перейти в розділ “Мережа” або “Підключення”, знайти графу “Скидання налаштувань” і підтвердити дію, а потім перезавантажити смартфон.

Ще один спосіб відновити підключення – перевірка конфігурації маршрутизаторів. Доступ до налаштувань можна отримати через веб-браузер на комп’ютері. Переконайтеся в тому, що мережа налаштована правильно, перевірте, чи не потрібне оновлення прошивки для маршрутизатора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.