Чому не варто купувати дешеві зарядні пристрої: 4 головні причини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хтось думає, що тільки телефон має бути якісним, а на зарядний пристрій можна не звертати особливої уваги. Але це неправильно, тому що дешеві “зарядки” можуть принести масу проблем і негативно позначитися на самому гаджеті. У підсумку доведеться витратити набагато більше грошей, ніж коштує оригінальний пристрій.

Нагрівання акумулятора

У дешевого зарядного пристрою є така негативна властивість, як нагрівання телефонного акумулятора. Це відбувається через занадто високу напругу, яка подається на смартфон.

Навіть якщо захисна система здатна обмежити струм, що подається на батарею, то цього все одно не вистачить, щоб унеможливити нагрівання. Температура, що має рівень вище критичного, може серйозно скоротити ресурс робочого акумулятора. А можливий і ще гірший результат подій: батарея може зламатися і вийти з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час проведення багатьох дослідів стає зрозуміло, що потужність струму, що виходить з бюджетних зарядок, часто відрізняється у багато разів від одного зразка до іншого. Для смартфона це величезні показники.

Неякісний кабель

Є ще один момент, який може все зіпсувати. Це виражається в якості збірки. На вигляд дешевий кабель може здаватися повністю справним, але це не означає, що він не зламається всередині ізоляції в найнесподіваніший і найбільш невідповідний момент. Річ у тім, що коли виготовляють бюджетні кабелі, використовують пластмасу і метал дуже низької якості. Намагаються заощадити і на товщині дроту. Через це штекер цього аксесуара спочатку розбовтується, а потім зовсім ламається, причому непомітно.

Є велика ймовірність, що і сам дріт переламається від найменшого впливу. Можна вважати хорошим результатом, якщо поломка обмежиться тільки купівлею нового шнура.

У разі короткого замикання може згоріти як кабель, так і гаджет. Таких випадків існує велика кількість. За великого опору кабелю може статися нагрівання і навіть іскріння.

Нетривала робота

Це випливає з попереднього пункту. Зарядні пристрої низької якості можуть вийти з ладу за досить короткий термін. Коливання струму, які почнуться через це, завдають шкоди не тільки акумулятору телефона, а й самій “зарядці”.

Дешеві моделі найчастіше виготовляються без дотримання необхідних вимог до надійності. Відповідно, і прослужать вони набагато менше, ніж оригінальні пристрої.

Шкода для гаджета

У сучасних гаджетах використовуються літій-іонні або літій-полімерні акумулятори. На них просто не передбачено захист від занадто великої величини струму, що подається.

Відповідно, у разі поломки “зарядки” система телефону не зможе встигнути вчасно зреагувати і зробити значення струму безпечним.

Найнебезпечніше, що може трапитися – смартфон може не витримати і вибухнути. Такі випадки вже бували.

Багато людей хочуть заощадити на всьому. Така звичка хороша в міру. Як мінімум, не варто купувати дешеві зарядні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.