Чим погана дешева комп’ютерна миша

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість комп’ютерної миші може варіюватися від 100 гривень і закінчуватися декількома тисячами гривень. А в чому різниця? Давайте розберемося в цьому питанні більш детально – не забудьте підписатися на мій блог і поставити лайк цій публікації, так ви підтримаєте мене.

Якість збірки

Однією з головних проблем дешевої миші є низька якість збірки і використання недовговічних матеріалів. Через низьку вартість виробники економлять на матеріалах, що може призвести до швидкого зносу і поломки миші. Важливо розуміти, що дешева миша часто не проходить додаткові випробування на міцність і довговічність.

У житті бувало так, що миша за 100 гривень ламалася вже в перший день – вилітало коліщатко або відвалювалися кнопки. А тепер подумаємо що буде, якщо такий гаджет впаде на підлогу? Найімовірніше, одразу відправиться в сміттєвий бак, а в магазині його назад не приймуть через пошкодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Низька роздільна здатність

Ще однією проблемою недорогої комп’ютерної миші є низька роздільна здатність сенсора і, як наслідок, невелика точність. Це може проявитися у вигляді стрибків курсору по екрану або невірного розпізнавання рухів. Низька роздільна здатність може також негативно позначатися на точності переміщення курсору і загальній зручності використання миші: особливо в іграх і графічних додатках.

Відсутність додаткових опцій

Дешеві комп’ютерні миші зазвичай позбавлені додаткових функцій, які можуть бути корисними для користувача. До них належать: додаткові кнопки, регулювання чутливості, зміна dpi та інші функції, які можуть підвищити зручність використання. Недорога миша здатна робити тільки найпростіші завдання.

Низька ергономіка

Деякі дешеві комп’ютерні миші можуть мати незручну форму або несприятливе ергономічне виконання. Це може призвести до дискомфорту під час використання миші впродовж тривалого часу та навіть спричинити болісні відчуття в кистях рук і зап’ястях. Важливо підібрати мишу, яка буде зручною для вашої руки та запобігти можливим проблемам зі здоров’ям. Часто недорога миша буває занадто легкою, що робить роботу з нею незручною. Або ж навпаки – важкою.

Часто також буває, що занадто дешева комп’ютерна миша буде просто гальмувати – мікросхема, яка зчитує дані з сенсора і перетворює їх у “цифру” може мати низьку якість. Бували випадки, коли така миша змушувала комп’ютер працювати повільно. Також не забуваємо про дріт, як правило, він дуже тонкий і кволий, надламується біля корпусу миші.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.