Статті

Названо 5 причин, через які знімні акумулятори телефонів мають повернутися до життя

Share
Час читання: 2 хв.

Багато хто з нас пам’ятає часи, коли знімні акумулятори були нормою. Тоді можна було відкрити задню кришку телефону і вийняти акумулятор, що мало свої переваги. Поступово знімні акумулятори стали відходити на другий план, щоб зробити дизайн телефонів більш витонченим і легким, і сьогодні майже всі телефони оснащуються незнімними акумуляторами.

Незнімні акумулятори – це прекрасно, але є речі, яких нам не вистачає в знімних акумуляторах. Ось чому знімні акумулятори мають повернутися, починаючи з їхньої зручності та закінчуючи можливістю швидкого перезавантаження телефону.

1. Вони зручні

Знімні акумулятори зручні. По-перше, їх можна міняти самостійно. Крім того, можна брати з собою додаткові акумулятори, коли ви перебуваєте в дорозі, і не шукати розетку або носити з собою пауербанк, який набагато громіздкіший за акумулятор.

Наприклад, якщо один акумулятор розрядився в дорозі або в поході, його можна замінити на додатковий.

2. Більш тривалий термін служби

У наші дні смартфони стали тонкими, що добре для естетики, але не дуже добре для ємності акумулятора; виробники використовують акумулятори меншого розміру і меншої ємності. Тому навіть при правильній зарядці смартфона батарея розряджається не відразу.

Коли це станеться, ви, найімовірніше, заміните свій телефон на новий. Однак при використанні знімних акумуляторів можна замінити акумулятор, а не телефон, що дає змогу використовувати телефон довше.

3. Більше ніяких акумуляторів, що роздулися

Усі ми боїмося явища здуття батареї телефону. Як тільки це починається, процес стає незворотнім. Єдине, що можна зробити, – це якомога швидше замінити телефон. Інакше ви ризикуєте, що батарея телефону вибухне, пошкодить навколишній простір і завдасть шкоди вам.

4. Відсутність витрат на ремонт

Ремонт телефонів може бути дорогим. Наприклад, заміна екрана телефону коштує дорого, як і все інше, що потрібно для розбирання телефону.

Якщо у вас телефон з незнімним акумулятором, то, можливо, вам вдасться уникнути витрат на ремонт. Якщо справа в батареї, можна від’єднати задню панель телефону і замінити батарею, а не возитися з відгвинчуванням гвинтів або клеєм, щоб дістатися до неї.

5. Швидке скидання налаштувань у разі зависання телефону

Телефони, як і комп’ютери, зависають. У цьому разі, найімовірніше, буде потрібно перезавантажити телефон. На жаль, іноді кнопка ввімкнення може не спрацювати, і тоді виникає проблема.

Знімний акумулятор дає змогу не турбуватися про це. Його можна вийняти, а потім вставити назад, щоб швидко перезавантажити розряджений телефон.

Переваги знімних акумуляторів

Ми відмовилися від знімних акумуляторів у телефонах не випадково. Багатьом із нас подобається, що це позитивно позначилося на дизайні телефонів, наприклад, на їхній елегантності та поліпшеній водо- і пилозахищеності. Однак не можна заперечувати, що знімні акумулятори мають свою привабливість.

Однак знімні батареї мають повернутися, щоб ми могли насолоджуватися тривалішим терміном служби телефонів і уникнути загибелі, яку несуть у собі роздуті батареї. Можливо, цього не станеться, але ми можемо сподіватися.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024

    Qualcomm оголосила про наміри купити Intel

    Один із провідних світових виробників чіпів Qualcomm планує придбати компанію-конкурента Intel. Про це повідомило видання…

    21.09.2024

    США планують значну військову допомогу для України

    Сполучені Штати оголосять про великий пакет озброєнь для України вже наступного тижня, але, за словами…

    21.09.2024

    Нова пошта випустила оновлений мобільний застосунок

    Головна його відмінність – тепер ви можете керувати Новою поштою самостійно. Більше не треба дзвонити…

    21.09.2024

    У Краківці затримано контрабанду ноутбуків Apple в рейсовому автобусі

    На кордоні з Польщею прикордонники виявили незадекларовану партію техніки. У рейсовому автобусі знайшли 61 ноутбук…

    21.09.2024

    iPhone 17 Pro не отримає Face ID під дисплеєм

    Останні чутки щодо iPhone 17 Pro стали несподіваними: аналітик Росс Янг спочатку стверджував, що новинка…

    21.09.2024