Статті

Ваш телефон запрацює краще: прості поради щодо оптимізації смартфонів

Share

Щоб гаджет не “гальмував” і швидко реагував на всі запити, потрібно правильно з ним поводитися і періодично виконувати деякі нескладні дії.

Видалення та вимкнення непотрібних програм

Насамперед слід очистити телефон від додатків, які не використовуються. Зробити це можна, зайшовши в налаштування і відкривши перелік додатків. Встановлені колись програми, що стали незатребуваними, потрібно видалити, а “рідні”, ті, що зашили на заводі-виробнику, – відключити, якщо вони не потрібні.

Звільнення пам’яті

Для нормальної роботи гаджета слід періодично очищати від сміття його внутрішнє сховище (ROM). ROM-пам’ять не можна повністю займати, оскільки це негативно вплине на швидкодію; щонайменше 10-15% на ній має бути вільно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох смартфонах є функція очищення пам’яті. Час від часу її необхідно активувати і вибрати із запропонованих програмою файлів ті, що можна видалити, наприклад, кеш (тимчасові файли), однакові та великі файли, фотографії та багато іншого. Крім цього, в магазині додатків можна завантажити і використовувати одну з популярних утиліт для прискорення роботи гаджета (наприклад, All-in One Toolbox, Clean Master).

Для збільшення ресурсів рекомендується додатково встановити карту пам’яті micro SD і використовувати її для запису даних. Ще одне рішення – перенесення об’ємних файлів на комп’ютер або в сховище на хмарі.

Налаштування синхронізації даних

Синхронізація даних, тобто обмін даними з сервером або хмарним сховищем, є зручною функцією. Вона забезпечує збереження таких даних, як контакти, фотографії, документи, закладки в браузері та інших, а також можливість їхнього відновлення в разі виникнення проблем. Але її постійне застосування на великому обсязі інформації може сповільнювати роботу смартфона і розряджати акумулятор. Для зменшення навантаження необхідно видалити синхронізацію із зайвими сервісами. Це можна зробити, відкривши Налаштування-Акаунти.

Зменшення кількості фонових процесів

Під час увімкнення смартфона автоматично запускаються різні служби та фонові додатки. Часто в цьому списку зустрічаються незапущені користувачем програми. Вони заповнюють собою оперативну пам’ять і сповільнюють швидкість роботи потрібних додатків. Тому зайві фонові процеси необхідно відключити, зайшовши в Налаштування – Додатки.

Отже, для того, щоб смартфон не “гальмував” і завжди швидко працював, слід постійно дотримуватися кількох простих та ефективних правил:

  • встановлювати лише необхідні програми, звертаючи увагу на їхню “вагу”. Перед встановленням бажано ознайомитися з відгуками;
  • видаляти програми, встановлені з якоюсь метою, які стали вже незатребуваними, а також непотрібні фонові процеси;
  • регулярно робити “прибирання” на смартфоні: очищати кеш, видаляти застарілі файли, записи, фотографії, відеоролики тощо або зберігати їх у хмарному сховищі.

Виконання цих дій не потребує спеціальних знань, а отриманий результат виправдає витрачений час.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024

    У мережу злили якісні фото новенького HONOR 200 Pro

    Хоча HONOR 200 Lite вже офіційно представлений, ми також очікуємо на появу ще як мінімум…

    13.05.2024

    Космічну “Руку Бога” показали на фантастичному фото

    Нове зображення одержано камерою темної енергії (DECam), встановленою на телескопі Бланко в Чилі. На кадрі…

    13.05.2024

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024