Ваш телефон запрацює краще: прості поради щодо оптимізації смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб гаджет не “гальмував” і швидко реагував на всі запити, потрібно правильно з ним поводитися і періодично виконувати деякі нескладні дії.

Видалення та вимкнення непотрібних програм

Насамперед слід очистити телефон від додатків, які не використовуються. Зробити це можна, зайшовши в налаштування і відкривши перелік додатків. Встановлені колись програми, що стали незатребуваними, потрібно видалити, а “рідні”, ті, що зашили на заводі-виробнику, – відключити, якщо вони не потрібні.

Звільнення пам’яті

Для нормальної роботи гаджета слід періодично очищати від сміття його внутрішнє сховище (ROM). ROM-пам’ять не можна повністю займати, оскільки це негативно вплине на швидкодію; щонайменше 10-15% на ній має бути вільно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох смартфонах є функція очищення пам’яті. Час від часу її необхідно активувати і вибрати із запропонованих програмою файлів ті, що можна видалити, наприклад, кеш (тимчасові файли), однакові та великі файли, фотографії та багато іншого. Крім цього, в магазині додатків можна завантажити і використовувати одну з популярних утиліт для прискорення роботи гаджета (наприклад, All-in One Toolbox, Clean Master).

Для збільшення ресурсів рекомендується додатково встановити карту пам’яті micro SD і використовувати її для запису даних. Ще одне рішення – перенесення об’ємних файлів на комп’ютер або в сховище на хмарі.

Налаштування синхронізації даних

Синхронізація даних, тобто обмін даними з сервером або хмарним сховищем, є зручною функцією. Вона забезпечує збереження таких даних, як контакти, фотографії, документи, закладки в браузері та інших, а також можливість їхнього відновлення в разі виникнення проблем. Але її постійне застосування на великому обсязі інформації може сповільнювати роботу смартфона і розряджати акумулятор. Для зменшення навантаження необхідно видалити синхронізацію із зайвими сервісами. Це можна зробити, відкривши Налаштування-Акаунти.

Зменшення кількості фонових процесів

Під час увімкнення смартфона автоматично запускаються різні служби та фонові додатки. Часто в цьому списку зустрічаються незапущені користувачем програми. Вони заповнюють собою оперативну пам’ять і сповільнюють швидкість роботи потрібних додатків. Тому зайві фонові процеси необхідно відключити, зайшовши в Налаштування – Додатки.

Отже, для того, щоб смартфон не “гальмував” і завжди швидко працював, слід постійно дотримуватися кількох простих та ефективних правил:

  • встановлювати лише необхідні програми, звертаючи увагу на їхню “вагу”. Перед встановленням бажано ознайомитися з відгуками;
  • видаляти програми, встановлені з якоюсь метою, які стали вже незатребуваними, а також непотрібні фонові процеси;
  • регулярно робити “прибирання” на смартфоні: очищати кеш, видаляти застарілі файли, записи, фотографії, відеоролики тощо або зберігати їх у хмарному сховищі.

Виконання цих дій не потребує спеціальних знань, а отриманий результат виправдає витрачений час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.