Статті

Телефон вимикається сам по собі: причини та шляхи вирішення проблеми

Share

Вимкнення телефону може спричинити кілька причин, які можна розділити на програмні та апаратні.

Вихід з ладу батареї

Пошкодження батареї часто призводить до самостійного вимкнення телефону.

Згодом на клемах може накопичуватися бруд, зв’язок з ними слабшає. У цьому разі буде достатньо протерти клеми ганчіркою, змоченою в спирті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміти, що справа в акумуляторі, можна з того, як повільно заряджається смартфон і швидко розряджається. А іноді й за зовнішнім виглядом: якщо він роздутий або є механічні пошкодження.

Акумулятор виходить з ладу в разі закінчення терміну служби або при недотриманні рекомендацій щодо використання і зарядки. Наприклад, перепади температур або потрапляння вологи можуть стати причиною несправності.

Такий акумулятор потрібно замінити якомога швидше – користуватися ним небезпечно. Це неважко зробити самостійно, купивши відповідну модель.

Збої програмного забезпечення

Збій ПЗ може призвести до зависання і відключення гаджета після встановлення нового додатка або оновлення старого. А також у разі невдалої перепрошивки, наприклад, під час встановлення невідповідної версії.

Можна самостійно видалити останній додаток, який призвів до проблеми.

Якщо в систему потрапив вірус, то комплектуючі під час роботи можуть перегріватися, телефон буде вимикатися, щоб уникнути перегріву. У цьому разі необхідний запуск антивірусної програми.

Проблема може виникнути під час використання месенджерів, тоді достатньо оновити додаток або завантажити інший.

Нагрівання і вимкнення під час гри або перегляду відео означає, що ПЗ не справляється з навантаженням, можливо, це характерно саме для цієї моделі телефону. Якщо інформації в інтернеті про це немає, то краще звернутися в сервіс.

Механічні пошкодження

Це, мабуть, найчастіша причина, через яку телефон доводиться відносити в ремонт.

У кого жодного разу не вислизав з рук телефон, падаючи при цьому на асфальт або кахельну плитку? Після падіння можна злегка зігнути смартфон у руках і якщо він при цьому відключився, то необхідно нести в сервіс.

Брак пам’яті

У Плей Маркет маса різних додатків на будь-який смак, але завантажити їх можна так багато, що не вистачатиме пам’яті для нормальної роботи телефону.

Процесор виявляється завантажений настільки, що смартфон постійно відключається. 15 встановлених застосунків – це оптимальна кількість, а решту краще видалити. А ще важливо, щоб операційна система була ліцензійною, тільки тоді вона працюватиме коректно з додатками.

Перепади температури

Через різку зміну температури може утворитися конденсат, що призводить до окислення контактів на материнській платі. Особливо в бюджетних моделях, у яких немає захисту від вологостійкості.

До того ж стрибки температури негативно позначаються на роботі акумулятора. Вимкнення телефону на морозі це нормально, в інструкції для користувача зазвичай вказується діапазон температур, за яких смартфон має стабільно функціонувати.

У більшості випадків, коли смартфон вимикається, неполадки можна усунути в сервісному центрі. Але іноді причиною може стати зношеність комплектуючих, якщо телефону більше 4-7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024