Телефон вимикається сам по собі: причини та шляхи вирішення проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнення телефону може спричинити кілька причин, які можна розділити на програмні та апаратні.

Вихід з ладу батареї

Пошкодження батареї часто призводить до самостійного вимкнення телефону.

Згодом на клемах може накопичуватися бруд, зв’язок з ними слабшає. У цьому разі буде достатньо протерти клеми ганчіркою, змоченою в спирті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміти, що справа в акумуляторі, можна з того, як повільно заряджається смартфон і швидко розряджається. А іноді й за зовнішнім виглядом: якщо він роздутий або є механічні пошкодження.

Акумулятор виходить з ладу в разі закінчення терміну служби або при недотриманні рекомендацій щодо використання і зарядки. Наприклад, перепади температур або потрапляння вологи можуть стати причиною несправності.

Такий акумулятор потрібно замінити якомога швидше – користуватися ним небезпечно. Це неважко зробити самостійно, купивши відповідну модель.

Збої програмного забезпечення

Збій ПЗ може призвести до зависання і відключення гаджета після встановлення нового додатка або оновлення старого. А також у разі невдалої перепрошивки, наприклад, під час встановлення невідповідної версії.

Можна самостійно видалити останній додаток, який призвів до проблеми.

Якщо в систему потрапив вірус, то комплектуючі під час роботи можуть перегріватися, телефон буде вимикатися, щоб уникнути перегріву. У цьому разі необхідний запуск антивірусної програми.

Проблема може виникнути під час використання месенджерів, тоді достатньо оновити додаток або завантажити інший.

Нагрівання і вимкнення під час гри або перегляду відео означає, що ПЗ не справляється з навантаженням, можливо, це характерно саме для цієї моделі телефону. Якщо інформації в інтернеті про це немає, то краще звернутися в сервіс.

Механічні пошкодження

Це, мабуть, найчастіша причина, через яку телефон доводиться відносити в ремонт.

У кого жодного разу не вислизав з рук телефон, падаючи при цьому на асфальт або кахельну плитку? Після падіння можна злегка зігнути смартфон у руках і якщо він при цьому відключився, то необхідно нести в сервіс.

Брак пам’яті

У Плей Маркет маса різних додатків на будь-який смак, але завантажити їх можна так багато, що не вистачатиме пам’яті для нормальної роботи телефону.

Процесор виявляється завантажений настільки, що смартфон постійно відключається. 15 встановлених застосунків – це оптимальна кількість, а решту краще видалити. А ще важливо, щоб операційна система була ліцензійною, тільки тоді вона працюватиме коректно з додатками.

Перепади температури

Через різку зміну температури може утворитися конденсат, що призводить до окислення контактів на материнській платі. Особливо в бюджетних моделях, у яких немає захисту від вологостійкості.

До того ж стрибки температури негативно позначаються на роботі акумулятора. Вимкнення телефону на морозі це нормально, в інструкції для користувача зазвичай вказується діапазон температур, за яких смартфон має стабільно функціонувати.

У більшості випадків, коли смартфон вимикається, неполадки можна усунути в сервісному центрі. Але іноді причиною може стати зношеність комплектуючих, якщо телефону більше 4-7 років.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.