Негативний вплив чохла на смартфон: топ-3 причини регулярно його знімати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чохли безперечно мають важливу роль і захищають телефон від різних зовнішніх впливів. Однак, попри всю їхню корисність, – чохли можуть завдати і шкоди.

Засмічення

Найбільше до цього схильні телефони, “одягнені” в силіконові та пластмасові чохли. Вони ускладнюють повітропотік усередині, через що під чохлом накопичується багато різного дрібного пилу, який може забитися в мікрофон або роз’єми під зарядку і навушники, а також під кнопки регулювання гучності і блокування.

Для того щоб уникнути подібного, слід регулярно знімати чохол і акуратно очищати роз’єми та кнопки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перегрів

Як було сказано вище – під чохлом відсутня належна вентиляція, через що теплу, що виходить від батареї, нікуди діватися.

Через те, що жар, який віддається смартфоном і отримується ззовні, нікуди не йде – він залишається під чохлом і поступово дуже погано позначається на працездатності пристрою.

Для запобігання псуванню телефону і його комплектуючих, слід періодично знімати чохол, особливо в моменти максимального нагріву.

Бактерії

Відсутність вентиляції також призводить до того, що під чохлом розвиваються і скупчуються бактерії.

Причини появи та розвитку бактерій:

  • Скупчення конденсату між смартфоном та чохлом. Конденсат може з’явитися після того, як власник телефону тривалий час був на холоді, а після цього зайшов у тепле приміщення. Крім того, що це викликає окислення матеріалу пристрою, він створює сприятливі умови для розвитку багатьох бактерій.
  • Як правило, телефон власника завжди із собою. За цілий день девайс може побувати на безлічі різних поверхонь (від робочого столу до санвузла будинку або в будь-якому громадському місці) з невідомим ступенем чистоти, з яких мікроби можуть спокійно перескочити на пристрій. Крім цього, за наявності на смартфоні чохла – мікроби на ньому розвиваються набагато активніше, а статистика показує, що на силіконових та пластикових чохлах концентрація вища на 7% порівняно з девайсом без нього, а на шкіряних – на 17%.
  • Надсилання телефону іншим людям. Чим займалася людина, коли вона мила останній раз руки — користувачеві смартфона залишається тільки здогадуватися, а на чохлах мікроби розвиваються в рази швидше.

Для того, щоб уникнути розвитку такої кількості бактерій, телефон і його чохол слід протирати спиртовими серветками щонайменше раз на тиждень.

Чохли відіграють роль захисту смартфона, проте іноді вони можуть зіграти з власником злий жарт. Для запобігання негативним наслідкам від використання цього аксесуара необхідно регулярно очищати і провітрювати як пристрій, так і його «одяг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.