Чи можна завжди тримати ноутбук на зарядці не відключаючи від мережі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усім привіт! У певний момент часу в кожного користувача ноутбука (або майже в кожного) проскакувала думка про те – чи можна залишати свій пристрій працювати від мережі навіть за повного заряду батареї? Звісно, можливість роботи без під’єднання до мережі є перевагою ноутбука, але й без своїх тонкощів тут не обійтися.

1. Заряджати ноутбук слід лише оригінальною зарядкою. Те ж саме з телефоном. Якщо зарядка не оригінальна, то вона має бути хоча б із магазину, який спеціалізується на продажу електроніки.

2. Варто розуміти, що виробники вже все давно вирішили і в кожному пристрої є контролер, який припиняє подачу струму в акумулятор при досягненні 100%-го заряду. Подача струму відновиться після втрати >5% заряду. У такому разі можна не турбуватися про те, що ноутбук працює від мережі і залишити заряд батареї на той випадок, коли його доведеться перенести в інше місце або працювати далеко від розетки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. ємність акумулятора. Це можна віднести, зокрема, і до телефонів. Кожен акумулятор має в своєму розпорядженні певну кількість циклів зарядки/розрядки. Один повний цикл зараховується, коли пристрій розряджається до 0% і заряджається до 100%. З цієї причини рекомендується тримати заряд у діапазоні від 20% до 80%, щоб ємності акумулятора вистачило на якомога довше.

4. Якщо ви не плануєте користуватися ноутбуком довгий час, то варто витягти акумулятор, залишивши при цьому 50% заряду. Так більше ймовірності, що він буде в справності після довгої перерви.

Підіб’ємо підсумок: не турбуйтеся про те, що ноутбук постійно працює від мережі – заряд акумулятора може стати в нагоді в найнесподіваніший момент, і все ж, оскільки це ноутбук, то давайте йому можливість працювати від власної батареї. Вічного акумулятора ще не винайшли, але вищезазначені поради тією чи іншою мірою допоможуть продовжити термін служби батареї.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.