Названо 10 важливих речей, які потрібно знати про китайські телефони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До числа найкращих мобільних телефонів дедалі частіше потрапляють пристрої, вироблені в Китаї. Багато китайських компаній не працюють на ринку, але їхня продукція приваблює покупців. Розглянемо моменти, які можуть вас чекати під час купівлі та подальшого користування дешевими китайськими смартфонами.

Стандарт зв’язку

Купуючи недорогий китайський пристрій, завжди враховуйте, що у вашому регіоні, можливо, він працюватиме не на повну силу. Тому насамперед зверніть увагу на характеристики мобільного телефону й уточніть, який саме стандарт зв’язку ним підтримується. У Китаї, наприклад, стандартна передача даних – TD-SCDMA, а в Росії – 3G WCDMA.

Крім цього, упевніться, що китайський пристрій підтримує стандарт GSM 900/1800/1900 МГц. Це важливо для здійснення дзвінків по Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відсутність навушників

Обов’язково перевірте комплектацію смартфона. Можуть бути відсутніми навушники. Пов’язано це зі спробою заощадити. Багато китайських виробників дуже дешевих мобільних телефонів змушені знижувати витрати на виробництво техніки. Тому нерідко приймають мало популярні рішення, наприклад, відсутність навушників. Можливо, цей факт не зіпсує вам настрій, головне – ви попереджені. Якщо раптом зіткнетеся, дивуватися буде нічому.

Недолік внутрішньої пам’яті

Економія на об’ємі вбудованої пам’яті мобільного телефону – один зі способів зменшити витрати виробництва. Особливо це має значення для бюджетних моделей. Тож будьте готові до того, що китайський телефон із внутрішньою пам’яттю 4 Гб трапляється досить часто.

Однак виробники придумали рішення цієї проблеми і забезпечили свої мобільні телефони слотом для карт пам’яті microSD. З ним з’являється можливість збільшити вбудовану пам’ять до 32 Гб. Як правило, цієї кількості достатньо більшості покупців. Тільки візьміть на замітку, що додаткова пам’ять працюватиме повільніше вбудованої. А також її використання не найбезпечніше. Бувають випадки, коли додаткова пам’ять відмовляє. Враховуйте – не всі програми призначені для перенесення на карту. Тому вона може виявитися для вас марною.

Найкращим рішенням буде вибір мобільного телефону з вбудованою пам’яттю не менше 8 Гб. Про таке придбання точно потім не пошкодуєте.

Незахищена камера

Коли ви купуєте смартфон бренду, який добре себе зарекомендував, ви можете бути впевнені, що виробник наніс спеціальне захисне покриття на об’єктив камери. А отже, подряпини йому не страшні. Найкращим захисним матеріалом вважається сапфірове скло. Це стосується дорогих пристроїв. У дешевих мобільних телефонах такий захист не передбачено. Об’єктив камери швидко псується і покривається подряпинами. Це відбивається на якості фотознімків. У такому разі потрібно додатково придбати захисний чохол і тримати подалі смартфон від ключів і подібних гострих речей, які можуть бути небезпечні.

Слабкий захист екрана

У паспорті китайського мобільного телефону має бути зазначено, що екран покритий Gorilla Glass або відповідним захисним склом. Якщо така інформація відсутня, значить, дисплей не захищений від будь-яких впливів зовнішніх факторів, таких, як подряпини та інші. Роблять це навмисно, щоб заощадити на витратах виробництва.

Низька якість тачскріна

Власники смартфонів зазвичай не приділяють уваги якості тачскріна, тому що практично ніхто не відчуває з цим проблем. Виняток становлять китайські смартфони з низькою вартістю. Випробувати тачскрін до покупки в інтернеті неможливо. Тому будьте готові до подібних неприємностей.

Слабке підсвічування ключових клавіш

Вартість смартфона не має значення, коли мова заходить про підсвічування ключових клавіш. Навіть у дорогих китайських смартфонах воно слабке, не кажучи вже про ультра-доступні моделі. Загалом, підсвічування необхідне тільки в темряві. Однак для прискіпливого споживача слабке підсвічування ключових клавіш може виявитися малоприємною новиною.

Низька продуктивність

Якщо ви купили смартфон з 8-ядерним процесором, але техніка зависає, або камера в 13 Мп робить фотографії поганої якості, означати це може тільки одне – внутрішній неякісний вміст. Причиною є використання дешевих процесорів та інших складових частин. У підсумку очікування не виправдовуються, і залишається одне розчарування.

Відсутність підтримки ПЗ

Головна проблема китайських смартфонів – програмне забезпечення. Регулярні зависання, перезавантаження, вильоти, звіти про помилки не можуть змусити власника спокійно терпіти подібне. Незабаром вам це набридне, і ви відмовитеся від китайського девайса в кращому разі через тиждень використання.

Збої, зависання, перезавантаження

Малознайомі китайські виробники мобільних пристроїв майже ніколи не проводять оціночні тестування системи Android на своїх смартфонах. Як правило, це роблять обов’язково для виявлення проблем, що виникають, і якнайшвидшого їх усунення. У зв’язку з цим готуйтеся до регулярних збоїв і зависань, також можливе раптове перезавантаження пристрою.

Таким чином, купуючи китайський смартфон, ви купуєте кота в мішку. Тому що очікувати можна всього, чого завгодно. Можливо, ви користуватиметеся ним недовго, а потім телефон доведеться викинути через безліч недоліків. Дотримуйтесь рекомендацій, щоб вибрати найбільш безпроблемний китайський смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.