Названо 5 особливостей топових смартфонів, які дратують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наші дні найбільші виробники смартфонів щосили намагаються перегнати один одного. Вони випускають найбільш “наворочені” моделі з різноманітними інноваційними розробками та опціями. Проте під час повсякденного використання багато особливостей не приносять значної користі, а деякі й зовсім дратують.

Закруглені краї екрану

Усі розробники прагнуть досягти найбільшої площі дисплея. Заради цього екрани закруглюються по кутах і навіть загинаються на бічні грані. Маркетологи позиціонують “безрамковість” як неймовірний прорив, проте в реальному житті такий екран не надто корисний, оскільки за заокруглених країв підвищується кількість помилкових спрацьовувань.

Користувачі змушені тримати телефон так, щоб випадково не торкнутися його країв, що погіршує ергономіку та експлуатацію пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, нічого, крім сумнівної краси, закруглені краї екрана не несуть, проте виробники наполегливо впроваджують їх у все нові моделі.

Відсутність гнізда для навушників

Гонитва за максимальною площею екрана за мінімальної товщини самого смартфона призвела ще до одного наслідку – зникнення 3,5-мм роз’єму для навушників.

Натомість користувачам пропонується використовувати бездротові навушники або варіанти зі спеціальними перехідниками (USB Type-C для Android і Lightning для iPhone).

Усе це створює масу незручностей, оскільки такі навушники, як правило, коштують дорожче, придбати їх можна не скрізь, а перехідники та конектори мають схильність губитися. Крім того, раніше одні навушники підходили абсолютно до всіх смартфонів, а за відсутності стандартного роз’єму кожен пристрій передбачає свій сценарій використання. У підсумку користувачі втрачають у коштах і часі.

Камера, що випирає

Ще один “писк моди” на смартфонах – подвійна камера, яка часто значно виступає над задньою панеллю. Виробники пояснюють таке рішення тим, що для такої камери потрібен більший модуль, що в теорії веде до високоякісних знімків. Не варто забувати про тенденцію знижувати товщину самого телефону, тож поєднання цих двох чинників є причиною випирання камери.

Однак під час повсякденного використання задня камера, що виступає, постійно чіплятиметься за всілякі предмети: одяг, столи, дивани та багато іншого. Крім об’єктивної незручності, це призведе до того, що рано чи пізно на лінзі об’єктива з’являться подряпини. Відповідно, якість фотографій, знятих на таку камеру, різко погіршиться, і вся її розрекламована перевага зведеться до нуля.

Сканер відбитків пальців у дисплеї

Сканер відбитків пальців, безумовно, дуже корисна опція, яка дає змогу надійно блокувати телефон і при цьому не витрачати час на введення пароля або графічного малюнка. Однак невгамовні розробники заходилися винаходити все нові й нові варіанти розміщення сканера: він розміщувався під екраном, на задній панелі, збоку, і врешті-решт виявився вмонтованим в екран.

Сканери, вбудовані в екран, спрацьовують у разі збігу певного набору факторів.

Річ у тім, що такий сканер не працює настільки ж добре і чітко, як за більш традиційного варіанту розміщення. Користувачеві необхідно торкнутися датчика в певному місці і під певним нахилом, проте постійно щось відбувається не так. Ви якось косо прикладаєте палець або натискаєте недостатньо сильно, і телефон не може розблокуватися. Іноді доводиться торкатися сканера кілька разів поспіль, а часом навіть вводити код безпеки.

Можливо, це не стало б суттєвим недоліком, проте ми користуємося смартфонами постійно і розблоковуємо їх кілька десятків разів за день. Найчастіше це відбувається поспіхом або на ходу, абсолютно автоматично, коли немає часу думати, під яким кутом і з якою силою притискати палець до сканера. Отже, розміщення сканера прямо в дисплеї поки що створює більше незручностей, ніж переваг.

Великі розміри

Мабуть, найбільш очевидний наслідок, що випливає з гонитви виробників за величезними екранами. Підліткам, жінкам і чоловікам з невеликими долонями вкрай складно керувати однією рукою телефоном, діагональ якого становить від 5 до 7 дюймів.

У неухильному прагненні до збільшення топові смартфони загрожують наздогнати за розміром планшети, водночас їхні “менші брати” вирізняються не тільки маленьким зручним екраном, а й значно нижчими технічними характеристиками. Така дискримінація, м’яко кажучи, викликає подив.

Сучасні смартфони обростають дедалі новими дивовижними опціями, однак найчастіше такі особливості привабливі тільки на картинці. У реальному житті деякі нововведення доставляють користувачам справжню незручність, і залишається лише сподіватися, що виробники коли-небудь почнуть враховувати недоліки розрекламованих технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.