Статті

Волога та бруд головні вороги ноутбука. 5 порад щодо захисту гаджета

Share

Ви знали, що середній термін служби комп’ютера становить близько п’яти років? Планшети і телефони, як правило, прослужать менше – близько 2-3 років, але з правильним використанням і доглядом вони можуть працювати довше. Щоб зберегти вашу техніку в хорошому стані і продовжити її термін служби, необхідно дотримуватися належного догляду. Ось поради, які допоможуть вам продовжити життя ваших гаджетів і запобігти їхній передчасній поломці. Найкращий захист смартфона – утримувати його в чистоті.

Вплив вологи та бруду може спричинити перегрів ноутбука, що небажано для електроніки загалом. Якщо ваш гаджет не є водонепроникним, краще уникати можливості потрапляння рідини (наприклад, не тримайте його поруч із унітазом, ставком чи басейном).

Ось кілька порад, як доглядати за телефоном:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Будьте обережні з їжею та напоями поряд із гаджетами. Пролита кава на клавіатуру може призвести до короткого замикання материнської плати. Крихітки їжі можуть накопичуватися на клавіатурі та заважати її нормальній роботі.
  • Під час очищення поверхонь не розпилюйте рідини безпосередньо на комп’ютер, телефон або планшет. Використовуйте серветку з мікрофібри, яка не зашкодить поверхні.
  • Намок телефон: що робити? Негайно вимкніть його. Вийміть акумулятор та інші аксесуари, такі як флеш-пам’ять або DVD-диски. Розташуйте гаджет так, щоб рідина могла стікати. Витріть його м’якою серветкою і дайте висохнути.
  • Не використовуйте фен або пилосос, оскільки це може пошкодити комоненти та статичну електрику.
  • Якщо ви пролили велику кількість рідини, що містить цукор або спирт, можливо, доведеться звернутися до сервісного центру.
  • Не намагайтеся самостійно відкрити корпус комп’ютера, щоб висушити внутрішні компоненти, оскільки це може спричинити анулювання гарантії на пристрій.
  • Перш ніж робити будь-які серйозні дії, перевірте, чи ваш гаджет на гарантії. Ремонт все ще може бути покритий.
  • Якщо ваш телефон потрапив у воду, то перші три кроки по сушінню будуть такими ж, як і у випадку з ноутбуком. Негайне вимикання телефону дуже важливо, щоб уникнути короткого замикання. Вийміть SIM-картку та акумулятор (якщо він знімний) та висушіть їх. Обтрусіть надмірну воду і протріть телефон паперовим рушником.
  • Якщо телефон повністю занурений у воду, то внутрішні деталі все одно необхідно повністю висушити. Для цього знадобиться сушильний агент, такий як рис або вологопоглинач/силікагель (ті маленькі білі пакетики, які постачаються в упаковках з новим взуттям або сумками).
  • Ви можете помістити телефон у пакет з рисом або пакет із застібкою-блискавкою разом з п’ятьма або більше пакетами з силікагелем і залишити його на 24-48 годин. Після цього знову ввімкніть телефон і перевірте його.
  • Якщо ви хочете бути особливо уважним, то можете звернутися до професіонала для перевірки чи очищення ваших гаджетів (принаймні один раз на рік). Зверніться до авторизованого сервісного центру або зв’яжіться з магазином, де ви придбали гаджет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Sony розкрила ключові характеристики Xperia 1 VI та 10 VI (відео)

    Компанія Sony опублікувала офіційні відеоматеріали, присвячені готується до випуску смартфонам Xperia 1 VI і Xperia…

    13.05.2024

    Стало відомо що Google Pixel 8a має нову приховану функцію

    Минулого тижня компанія Google несподівано представила свій новий телефон середнього класу, Pixel 8a. А тепер…

    13.05.2024

    Apple більше не входить до п’ятірки лідерів на ринку смартфонів у Китаї

    Після одинадцяти кварталів спаду поспіль китайський ринок смартфонів продемонстрував скромні, але значні ознаки відновлення у…

    13.05.2024

    Виявлено критичну вразливість в Android: терміново захистіть свої особисті дані

    Важливість постійного оновлення пристроїв боротьби з загрозами безпеки добре відома. Сьогодні нова вразливість, що отримала…

    13.05.2024

    Бюджетну версію Galaxy Z Fold 6 можуть скасувати

    Як завжди, Samsung випустить Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 у другій…

    13.05.2024

    Samsung може представити функцію “Battery AI” на більш старих моделях

    Samsung представить функцію "Battery AI" для своїх смартфонів серії Galaxy S25 наступного року. Вона підтримуватиметься…

    13.05.2024