Волога та бруд головні вороги ноутбука. 5 порад щодо захисту гаджета

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви знали, що середній термін служби комп’ютера становить близько п’яти років? Планшети і телефони, як правило, прослужать менше – близько 2-3 років, але з правильним використанням і доглядом вони можуть працювати довше. Щоб зберегти вашу техніку в хорошому стані і продовжити її термін служби, необхідно дотримуватися належного догляду. Ось поради, які допоможуть вам продовжити життя ваших гаджетів і запобігти їхній передчасній поломці. Найкращий захист смартфона – утримувати його в чистоті.

Вплив вологи та бруду може спричинити перегрів ноутбука, що небажано для електроніки загалом. Якщо ваш гаджет не є водонепроникним, краще уникати можливості потрапляння рідини (наприклад, не тримайте його поруч із унітазом, ставком чи басейном).

Ось кілька порад, як доглядати за телефоном:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Будьте обережні з їжею та напоями поряд із гаджетами. Пролита кава на клавіатуру може призвести до короткого замикання материнської плати. Крихітки їжі можуть накопичуватися на клавіатурі та заважати її нормальній роботі.
  • Під час очищення поверхонь не розпилюйте рідини безпосередньо на комп’ютер, телефон або планшет. Використовуйте серветку з мікрофібри, яка не зашкодить поверхні.
  • Намок телефон: що робити? Негайно вимкніть його. Вийміть акумулятор та інші аксесуари, такі як флеш-пам’ять або DVD-диски. Розташуйте гаджет так, щоб рідина могла стікати. Витріть його м’якою серветкою і дайте висохнути.
  • Не використовуйте фен або пилосос, оскільки це може пошкодити комоненти та статичну електрику.
  • Якщо ви пролили велику кількість рідини, що містить цукор або спирт, можливо, доведеться звернутися до сервісного центру.
  • Не намагайтеся самостійно відкрити корпус комп’ютера, щоб висушити внутрішні компоненти, оскільки це може спричинити анулювання гарантії на пристрій.
  • Перш ніж робити будь-які серйозні дії, перевірте, чи ваш гаджет на гарантії. Ремонт все ще може бути покритий.
  • Якщо ваш телефон потрапив у воду, то перші три кроки по сушінню будуть такими ж, як і у випадку з ноутбуком. Негайне вимикання телефону дуже важливо, щоб уникнути короткого замикання. Вийміть SIM-картку та акумулятор (якщо він знімний) та висушіть їх. Обтрусіть надмірну воду і протріть телефон паперовим рушником.
  • Якщо телефон повністю занурений у воду, то внутрішні деталі все одно необхідно повністю висушити. Для цього знадобиться сушильний агент, такий як рис або вологопоглинач/силікагель (ті маленькі білі пакетики, які постачаються в упаковках з новим взуттям або сумками).
  • Ви можете помістити телефон у пакет з рисом або пакет із застібкою-блискавкою разом з п’ятьма або більше пакетами з силікагелем і залишити його на 24-48 годин. Після цього знову ввімкніть телефон і перевірте його.
  • Якщо ви хочете бути особливо уважним, то можете звернутися до професіонала для перевірки чи очищення ваших гаджетів (принаймні один раз на рік). Зверніться до авторизованого сервісного центру або зв’яжіться з магазином, де ви придбали гаджет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.