Статті

Чи небезпечно, якщо зарядний блок сильно нагрівається

Share
Час читання: 3 хв.

Кожен користувач смартфона помічав, що під час заряджання пристрою він нагрівається. Усі знають, що це норма. Однак виникає питання: “Чи може телефон перегрітися, загорітися, вибухнути?” Давайте розбиратися.

Норма чи небезпека

Отже, якщо під час заряджання пристрій нагрівається, то це нормально. Під час заряджання від USB деяке підвищення температури на самому блоці або на пристрої вважається прийнятним. Це звичайна фізика, адже під час перетворення струму зі змінного на постійний блок може нагрітися.

Наступне питання про те, чи можна користуватися пристроєм, поки він на зарядці. Ось цього робити не варто. Хоча, якщо щось термінове, то нічого критичного не станеться. Від цього трохи псується батарея, вона трохи повільніше заряджається, але ненадовго зайти можна.

Що ж робити, якщо під час заряджання пристрій нагрівається сильніше, ніж зазвичай? Це привід запідозрити щось недобре. Ваші дії залежать від того, що крім перегріву пристрою вас насторожує.

1. Гріється не тільки смартфон, а й блок зарядного пристрою. У цьому разі варто перевірити і те, і інше. Ваш смартфон та інша зарядка й інший смартфон з вашим аксесуаром. Якщо проблема в зарядці – замініть її, а якщо в смартфоні, який навіть з іншою справною зарядкою продовжує грітися, то варто звернутися в сервіс. Ймовірно, проблеми з батареєю. Подальше використання і заряджання пристрою може бути небезпечним.

2. Проблеми з блоком і розеткою. Сліди горіння або плавлення на пластикових частинах пристрою, які вставляються в розетку, свідчать про те, що несправне щось із двох: блок або розетка. Увімкніть в іншу розетку або змініть блок. Смартфон продовжує грітися? Шукайте іншу проблему.

Під час під’єднання телефона до зарядки чи немає сторонніх звуків із пристрою або від блока? Якщо є дзижчання, гул тощо, то це ознака несправності. Терміново відключіть смартфон від мережі і витягніть зарядний пристрій. З ними явно щось не так.

Якщо ж ви з’ясували, що проблема не в телефоні, а в розетці або блоці, то використання несправного аксесуара або ввімкнення до несправної розетки може призвести до короткого замикання, загоряння та інших сумних наслідків.

3. Блок у порядку (ви перевірили), розетка в порядку (інші прилади працюють нормально), при цьому пристрій продовжує грітися під час заряджання. Проблема може бути в несправності самого акумулятора пристрою. Тут допоможуть тільки фахівці сервісного центру, які розберуть пристрій, знайдуть проблему і усунуть її. Якщо ви продовжите користуватися несправним смартфоном, то батарея може здутися, вибухнути тощо.

Що можна зробити

Є деякі рішення, які можуть допомогти виправити ситуацію, якщо не йдеться про явну несправність пристрою, аксесуара або роз’єму електричної мережі.

1. Вимкніть режим швидкого заряджання. Так, смартфон заряджатиметься повільніше, зате це може розв’язати проблему з перегрівом.

2. Прямі сонячні промені або висока температура в приміщенні, де ви заряджаєте телефон, також може призвести до перегріву. Почитайте інструкцію до пристрою, де сказано, за якої температури експлуатація буде безпечною і не призведе до такої проблеми, як перегрів.

3. Навіть якщо немає очевидної несправності зарядного пристрою, варто пам’ятати, що тільки оригінальні аксесуари гарантують безпечне використання. Тож, якщо у вашому випадку зарядка від іншого смартфона, поміняйте її на “рідну”.

Якщо не хочете гадати, що підвищує температуру у вашому смартфоні під час заряджання, то ви завжди можете звернутися в сервісний центр. Там все з’ясують і виправлять.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    З 1 жовтня “Нова пошта” підвищила тарифи на доставку

    З 1 жовтня «Нова пошта» запровадила нові тарифи на доставку документів, посилок та вантажів, одночасно…

    01.10.2024

    Telegram перестав працювати в Україні: подробиці збою

    Користувачі Telegram по всьому світу, включно з Україною, ввечері 1 жовтня зіткнулися з масовим збоєм…

    01.10.2024

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024