Чи варто купувати ігровий ноутбук початкового рівня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший ігровий ноутбук зараз коштує великих грошей. За таку суму можна зібрати дуже хороший ігровий ПК, який за своєю продуктивністю обіграє портативний комп’ютер. Але існують також ігрові ноутбуки так званого початкового рівня.

У ролі процесора в таких пристроях можуть бути використані камені попередніх поколінь або ж сучасні, але такі, що знаходяться на початку лінійки. Оперативної пам’яті, як правило, 16 гігабайт, але не більше. Відеокарта, як правило, класична – GeForce RTX 3050.

Звичайно ж, зовнішній вигляд такого лептопа відрізнятиметься від звичайного – більш “ігровий” зовнішній вигляд, клавіатура з RGB-підсвічуванням. Корпус, як правило, також буде товщим. Вага – більшою, ніж у звичайного ноутбука.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігровий ноутбук початкового рівня є пристроєм, на якому підуть усі сучасні ігри на низьких або середніх налаштуваннях графіки. Ясно-зрозуміло, що вичавити максимум вони не здатні. Але якщо ви любите пограти в старі, але ресурсомісткі ігри, то ігровий лептоп початкового рівня буде чудовим рішенням при малому бюджеті.

До слова, це єдиний мінус такого пристрою. Поговоримо ж про плюси.

Плюси такого ноутбука:

✸ Можливість запускати будь-які сучасні ігри, перебуваючи поза домом. Наприклад, ви звикли грати на потужному ПК, але часто перебуваєте у від’їздах. Щоб не переривати ігровий процес, можна придбати такий пристрій, з яким ви не залишитеся без гри поза домом. А малий або середній рівень графіки можна потерпіти;

✸ Вартість такого лептопа буде на порядок нижчою, ніж повноцінного ігрового ПК. На сьогоднішній день ціна таких пристроїв стартує з 30 000 гривень;

✸ Ви отримуєте гарантовано потужний комп’ютер із широкими можливостями для звичайних справ. На ньому нічого не буде гальмувати і зависати при базових завданнях. Пристрій підходить для тих, кому і попрацювати потрібно, і пограти хочеться.

Багато хто вважає, що купивши найпростіший ігровий лептоп, його пізніше можна модернізувати. Розчарую – у більшості випадків такий пристрій взагалі не підлягає модернізації.

Навіть оперативна пам’ять може бути розпаяна на платі. Купуючи такий пристрій, потрібно розуміти, що вище голови тут стрибнути не вийде – хитрі виробники все врахували. Втім, відсутність можливості модернізації зараз спостерігається і в звичайних лептопах, неважливо за яку вартість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.