Чому заміна дисплея смартфона така дорога

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони – це чудові пристрої, завдяки яким ми можемо використовувати безліч сучасних послуг і технологій на ходу. На жаль, вони також є крихкими пристроями, які легко ламаються, особливо їхні дисплеї. Також варто зазначити, що їх заміна коштує дуже дорого, і MakeUseOf пояснює, чому.

Коротка відповідь – це складний і дорогий процес. Самі деталі теж не з дешевих.

Знімаємо розбитий дисплей

Щоб встановити новий дисплей, необхідно спочатку видалити старий. Сучасні телефони збираються досить складно за допомогою комбінації шурупів і клею. Щоб розібрати компоненти і не пошкодити додаткові елементи, потрібні спеціальні знання та інструменти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому для проведення процедури необхідна допомога кваліфікованих фахівців. А це означає, що праця має бути оплачена.

Дисплей не просто скло

Кожен дисплей являє собою набір з декількох шарів матеріалів. Зверху – спеціальне скло, яке містить різні речовини, такі як алюміній, кремній тощо. щоб бути максимально міцним. Таке скло також дорожче за звичайне.

Потім є порожній простір з інертним газом, що допомагає в точності виявлення торкання. Під ним усе стає ще складніше.

Третій шар являє собою мережу з невеликих дротів, що створюють електричне поле. Дотик до дисплея пальцем перериває поле в цій ділянці та допомагає зареєструвати дотик.

Нарешті, є ще один шар скла, який можна прикріпити до корпусу. Усе це виробляється окремо і збирається в складному процесі. Звичайно, це теж дорого.

Людям подобаються бренди

Це дещо очікувано. Споживачі вважають за краще віддавати свої телефони в авторитетні ремонтні майстерні, а також використовувати більш якісні деталі. Усе це коштує грошей.

Деякі невеликі ремонтні майстерні впораються з цим завданням, але завжди є ризик. Зміна дисплея – це не просто фізичний процес. У деяких випадках, після заміни знадобиться додаткове регулювання.

LCD проти OLED

РК-панелі давно використовуються в смартфонах. Однак все змінюється змінюється і OLED-панелі стають все більш популярними. Причина в тому, що вони більш технологічні, дають кращі кольори і можуть споживати менше енергії. Однак через більш специфічну технологію вони також дорожчі.

На старих телефонах частіше використовується РК-дисплей, і заміна такого дисплея буде трохи дешевшою. Для моделей, що з’явилися приблизно після покоління iPhone 6 і новіше, OLED-панелі стають дедалі поширенішими, і тому ремонт обходиться дорожче.

Профілактика – найкращий захист

Є кілька простих кроків, щоб знизити ризик поломки дисплея. Наприклад, використання захисного чохла для мобільного телефону. Також є захисне скло, яке поміщається на дисплей і захищає його від подряпин або падінь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.