Топ-5 причин, чому ноутбуки неактуальні і вам варто перейти на планшет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні користувачі все частіше стикаються з вибором: планшет або ноутбук. І виявляється, що ноутбук їм зовсім не потрібен. Чому так відбувається? Ми знайшли п’ять причин, щоб зробити вибір на користь невеликого і зручного гаджета.

Відсутність необхідності в ноутбуці

Сьогодні практично будь-які завдання можна виконувати за допомогою телефону або планшета, незалежно від того, чи працюють вони на iOS або Android. Існують сотні застосунків, що відтворюють функціонал персонального комп’ютера, тож якщо у вас немає потреби у виконанні якихось особливих завдань на ПК, їх можна з легкістю замінити мобільним пристроєм.

Маленький екран? Навіть це вже не стало перешкодою – за допомогою сучасних smart-TV можна перенести зображення на набагато більший екран всього лише в два дотики. Бездротові клавіатура і миша також відмінно справляються зі співпрацею зі смартфонами/планшетами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Менше часу біля екрана

Комп’ютери передбачають, що ви сидите за ними на значні проміжки часу. Наприклад, зайшли ви зайти подивитися свіжі новини. Великий екран порівняно зі смартфоном надає більше інформації, що може призвести до того, що ви будете проводити за комп’ютером ще більше часу. А ось на екрані мобільного пристрою всі сайти відображаються в мобільній версії з мінімумом інформації.

Різниця в ціні

Відповідний для роботи ноутбук можна придбати від 20 000 гривень. Це буде базовий варіант з процесором Intel Core i3 або AMD Ryzen 3 і 8 гігабайтами оперативної пам’яті. За ті ж 40 тис. можна купити гідний планшет або смартфон, на якому можна без проблем грати в сучасні мобільні ігри, причому їхня якість нітрохи не поступається ПК-версіям. Для проведення базових завдань, таких як робота з документами, можна використовувати бюджетні моделі пристроїв.

Мобільність планшета

Незважаючи на те, що ноутбук має портативність, він однаково важчий і займає більше місця, ніж мобільні гаджети. Якщо ви зайдете на бізнес-ланч у кафе, то зверніть увагу, що якщо раніше багато хто приходив зі своїми ноутбуками, то тепер дедалі частіше використовують планшет із чохлом-книжкою та бездротові клавіатуру і мишу.

Смартфони та планшети мають ще одну перевагу: у них уже вбудовано модуль зв’язку, тоді як для ноутбука необхідно шукати Wi-Fi або використовувати телефон як точку доступу до інтернету (що вже сьогодні доволі проблематично).

Автономна робота

Хоча акумулятор у ноутбуці начебто і більший, але у мобільних пристроїв все одно більше автономності. А що, якщо знадобиться зарядити ноутбук? Доведеться шукати розетку або носити з собою об’ємний Power Bank. USB розетки для смартфона встановлені в більшості громадських місць. У випадку з мобільними пристроями можна завжди взяти з собою портативний акумулятор.

У більшості випадків звичайному користувачеві ПК, який використовує його для роботи, не потрібен домашній комп’ютер. Однак, роблячи цей вибір, варто пам’ятати, що виконати всі можливі завдання на 100% на мобільному пристрої все ж не вийде.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.