Українцям розповіли, які файли краще не відкривати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В операційній системі Windows є деякі типи файлів, які можуть становити потенційну загрозу безпеці або бути небажаними для відкриття.

Приклади файлів, які краще не чіпати

  1. Виконувані файли з неперевірених джерел – файли з розширеннями .exe, .bat, .msi та іншими виконуваними форматами, отримані з ненадійних або невідомих джерел, можуть містити шкідливий код або програми.
  2. Файли з розширеннями .dll або .sys – ці файли є системними файлами, і їхнє неправильне використання може спричинити проблеми в роботі операційної системи або призвести до виникнення помилок.
  3. Архіви з паролем – файли з розширеннями .zip, .rar або іншими архівними форматами, захищені паролем, можуть містити шкідливі файли або програми. Відкриваючи такі архіви з недостовірного джерела або знання про пароль, ви ризикуєте заразити свою систему.
  4. Сумнівні вкладення в електронних листах – файли, отримані в електронних листах від незнайомих відправників або з підозрілими вмістом, можуть містити шкідливі програми. Не відкривайте такі файли без перевірки їхньої достовірності.
  5. Файли резервних копій системи – файли з розширеннями .bak, .old або іншими, що є резервними копіями системних файлів, можуть бути корисними для відновлення системи, але відкриття або зміна їх без необхідних знань може призвести до проблем із роботою системи.

Важливо пам’ятати, що ці файли можуть бути потенційно небезпечними, але не завжди є такими. Якщо у вас є сумніви щодо безпеки файлу або його джерела, рекомендується сканувати його антивірусною програмою перед відкриттям або проконсультуватися з надійним джерелом.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.