ТОП-6 помилок, яких ви припускаєтеся під час купівлі смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Купівля нового смартфона завжди велика радість, яку доставляє навіть недорогий пристрій. На радощах багато хто починає користуватися телефонами відразу ж і забуває їх правильно налаштувати, після чого в пристрої починається бардак: воно починає гальмувати, пам’ять забивається за лічені дні, а батарея розряджається моментально. Додайте до цього те, що нерідко помилки при налаштуванні смартфона призводять до неприємних наслідків, яких можна було уникнути. Зібрали для вас ТОП найчастіших помилок, яких припускається кожен після покупки нового телефону. Ніколи не робіть так!

Реклама

Настроювання звуку на телефоні

Часто при покупці смартфона користувачі налаштовують його заново, так би мовити, із чистого аркуша: особливо це актуально при переході з iOS на Android та навпаки. При цьому якщо раніше мелодія дзвінка була найважливішим параметром, то зараз звуки просто ігноруються: цього не можна робити в жодному разі, якщо ваш телефон здебільшого використовується для роботи.

Так можна пропустити важливий дзвінок, повідомлення або нагадування, забувши, що новий телефон має інше звукове оформлення. Якщо не хочете пропускати важливих повідомлень, обов’язково не забудьте налаштувати звуки на смартфоні так, як вони були встановлені на старому телефоні.

Оновлення для смартфона

Смартфони можуть довго знаходитися на складах магазинів: це і добре, і погано одночасно. Безперечний плюс у тому, що можна запросто урвати смартфон зі старою комплектацією, до якої входять навушники та блок живлення. Мінус — застаріле програмне забезпечення, яке не встановиться, поки телефон лежить у коробці.

Після того, як відкриєте смартфон, обов’язково перевірте наявність оновлення та встановіть: ймовірно, це був великий апдейт із новими фішками, оптимізацією та дизайном. Якщо не робити цього, то можна так і проходити зі смартфоном, в якому стародавнє програмне забезпечення з невиправленими помилками , без нових функцій і з підвищеною витратою батареї.

Стандартні програми на телефоні

Перше, що хочеться зробити кожному новоспеченому власнику флагманського смартфона — якнайшвидше завантажити всі додатки, які потрібні для нормального життя. На цьому тлі користувачі забувають про те, що перед цим потрібно видалити вбудовані : серед них можна знайти марні відео та фоторедактори, плеєри та інше ПЗ, яке точно не знадобиться. Серед додатків може бути реклама партнерів, яка діставатиме вас повідомленнями і просто займатиме місце в телефоні. Так що, спочатку потрібно почистити телефон від вбудованого софту , щоб не засмічувати систему!

Чому не відкриваються фото на телефоні

Перенести фотографії зі смартфона дуже легко, тільки ось не кожен замислюється про те, як це правильно робити: наприклад, Apple давно впровадила формат HEIC, який за якістю не поступається звичному JPEG, але завдяки йому фото важать менше. Проблема в тому, що не всі смартфони підтримують цей формат: після перенесення фото з одного телефону на інший, вони неправильно відображаються або зовсім не відкриваються. Звичайно ж, іноді цей факт з уваги упускають навіть досвідчені користувачі, але розуміють, що щось пішло не так тільки після перенесення файлів, який іноді займає багато часу.

Перенесення паролів на новий телефон

Пам’ятайте, як раніше можна було спокійно взяти та почати використовувати інший телефон: достатньо було лише перенести фото, музику та ігри, щоб без проблем користуватися ним. Тепер це зробити не так просто: потрібно перейматися тим, щоб перенести паролі на новий телефон .

Бажано, зробити це до того, як відформатуєте старий пристрій: інакше, доведеться заново вводити всі паролі на сайтах або мучитися із заповненням форм при оплаті карткою. На жаль, доведеться вводити інші важливі дані, які раніше були доступні одним натисканням.

Будильник на смартфоні

Одна з найважливіших функцій, про яку ми часто забуваємо після покупки нового телефону: оновлений смартфон настільки затягує, що при переході на новий користувачі лягають спати, забуваючи увімкнути будильник! Крім того, навіть якщо будильник увімкнений, то, ймовірно, мелодія на ньому стоїть вже інша: не полінуйтеся і увімкніть колишню, щоб спросоння випадково не проспати роботу, подумавши, що телефонує не ваш телефон.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ