Погано чути співрозмовника по телефону – чому і що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поганий або надто тихий звук під час розмови може виникнути з кількох причин.

Недостатній рівень гучності

Насамперед потрібно переконатися, що гучність телефону виставлена ​​на максимальний рівень. Зробити це можна заздалегідь у налаштуваннях телефону або прямо під час розмови. Якщо прибрати телефон від вуха, екран знову загориться. Потрібно натиснути кнопку збільшення гучності кілька разів і переконатися, що шкала гучності, яка з’явиться на екрані, заповнена.

Поганий сигнал стільникового зв’язку

Рідкісні проблеми з гучністю голосу співрозмовника можуть виникнути через поганий зв’язок. Її причиною зазвичай стає погана погода, перебування поза зоною покриття, надто густонаселений район чи проблеми на стороні оператора. Виною може бути і звичайний збій на телефоні. Щоб спробувати його виправити, необхідно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Увімкнути на кілька секунд режим польоту телефону.
  2. Вимкнути його та спробувати здійснити дзвінок знову.

Ці кроки дозволять швидко та повністю перезавантажити всі модулі зв’язку. Однак якщо співрозмовника погано чути завжди і у різних місцях, то шукати причину треба далі.

Причина у співрозмовнику

Якщо проблеми з’являються при розмові з якоюсь конкретною людиною, то найчастіше причина полягає в ній, наприклад, мікрофон на телефоні працює неправильно. Перевірити цей здогад просто – достатньо зателефонувати будь-якому іншому контакту і перевірити, наскільки добре його чути. Якщо і тут спостерігаються проблеми, винуватцем може бути сам смартфон або його деталі.

Засмічився слуховий динамік

Згодом динаміки забиваються пилом та дрібними частинками бруду, через які гучність зменшується. Слуховий динамік знаходиться у верхній частині телефону і повинен розташовуватись навпроти вуха під час дзвінка. Періодично (приблизно один раз на 1-2 місяці) його необхідно прочищати, а зробити це можна і в домашніх умовах. Наприклад, чищення легко виконати за допомогою зубної щітки або змоченої у спирті серветкою. У магазин програм можна також знайти спеціалізовані програми, які видаляють пил з динаміка за допомогою звуку.

Поломка динаміка

Якщо після чищення в динаміці, як і раніше, занадто тихий звук, то причина найчастіше в поломці, наприклад, зламався шлейф динаміка, звукова мікросхема або порвався виток магнітної котушки. Зазвичай пошкодження виникають внаслідок падінь, ударів телефону об тверду поверхню або потрапляння всередину корпусу води. Визначити поломку самостійно складно, тому рекомендується віднести пристрій на діагностику до сервісного центру.

Збій у роботі телефону

Погана якість зв’язку під час розмови може виникнути через збій телефону. Виправити його можна двома способами:

  • Перезавантажити телефон — якщо тимчасовий збій, то проблема повинна зникнути.
  • Оновлення програмного забезпечення в налаштуваннях телефону — іноді відсутність нових оновлень програмного забезпечення впливає на його роботу, в тому числі і на якість зв’язку.

У крайніх випадках, якщо інших способів не залишилося, вирішити таку проблему може скинути телефон до заводських налаштувань.

Заважає плівка чи аксесуар

Важливо переконатись, що слуховий динамік нічого не загороджує. Для цього під час дзвінка потрібно зняти захисний чохол, а також перевірити, що захисна плівка не з’їхала у бік динаміка. Якщо телефон новий і лише недавно куплений, потрібно подивитися, чи не забув власник зняти заводську (не захисну) плівку, яка загороджує динамік.

На звук впливають сторонні програми чи віруси

При виникненні проблем із чутністю під час дзвінків потрібно перевірити телефон за допомогою антивірусної програми — бажано зробити це кількома антивірусами, оскільки вони мають різні бази шкідливих програм, які можуть не збігатися.

На якість звуку можуть вплинути й інші програми, наприклад, неякісні підсилювачі звуку, які користувач скачав на телефон. Якщо нещодавно було встановлено будь-які програми, пов’язані зі зміною звуку смартфона, їх необхідно видалити та перевірити зв’язок знову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.