Названо 5 помилок, через які ваш смартфон не ввімкнеться після оновлення Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення або оболонки на базі цієї операційної системи – стандартна процедура, до якої ми звертаємося кілька разів на рік, очікуючи зміни дизайну та додавання нових функцій. Але може статися так, що після встановлення апдейта смартфон просто не ввімкнеться, і замість освоєння цікавих опцій вам доведеться бігти до сервісного центру для вирішення цієї проблеми. Не хочете, щоб таке одного разу сталося? Тоді дізнайтеся, як правильно оновити телефон , вивчивши помилки, які найчастіше призводять до керування.

Чи потрібне скидання налаштувань перед оновленням

Коли в людини після оновлення не вмикається телефон , і він звертається до сервісного центру, то майстер може поставити резонне запитання: «А налаштування, друже, ти скинув перед встановленням апдейта»? Майже всі власники мобільних пристроїв нехтують цим профілактичним заходом і в цілому мало чим ризикують, проте багато залежить від наповнення гаджета.

Якщо на девайсі встановлено величезну кількість сумнівних додатків, то ця купа даних зрештою може призвести до конфлікту, через що після оновлення смартфон не включиться . Якщо не хочеться ризикувати, то про всяк випадок зробіть скидання до заводських налаштувань Android , щоб очистити пам’ять від сміття, попередньо створивши резервну копію телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки відсотків заряду має бути

Процес оновлення Android на телефоні надзвичайно енерговитратний. Адже під час встановлення апдейту буквально перекроюється вся система, хай на виході зміни можуть видатися незначними. Тільки уявіть: ви поклали девайс оновлюватися, а за пару десятків секунд до закінчення розпакування файлів апарат вирубується. Як вам здається, чи ввімкнеться він після встановлення апдейту? Думаю, відповідь очевидна: файли розпакуються некоректно, через що смартфон перетвориться на цеглу .

Щоб уникнути неприємностей, потрібно переконатися в наявності хоча б 20% заряду або підключити пристрій до джерела живлення. На щастя, попередні заходи потрібні далеко не всім, адже виробники смартфонів знають, які помилки можуть припуститися користувачі, у зв’язку з чим деякі з них блокують встановлення оновлень Android , якщо батарея майже розряджена.

Скільки вільного місця потрібно на телефоні

Ще одна причина, чому телефон не вмикається після оновлення – недостатня кількість місця на момент інсталяції. Нинішні апдейти Android важать по кілька гігабайтів, а їх потрібно не лише завантажити, а й розпакувати. Все це потребує додаткового місця на телефоні . Якщо його виявиться мало, то в процесі апдейту розпаковуються не всі файли, що призведе до керування.

Звичайно, окремі виробники цей момент теж передбачили, заборонивши скачування оновлень Android при нестачі пам’яті. Але про всяк випадок все одно переконайтеся, що перед встановленням на мобільному пристрої є щонайменше 10-15 Гб місця.

Чи можна натискати кнопки під час оновлення

Коли ви встановлюєте апдейт, на екрані пристрою з’являється повідомлення «Не вимикайте смартфон під час оновлення» . У такій ситуації хтось напевно захоче плисти проти течії, щосили затиснувши кнопку живлення, але вже за кілька секунд шкодуватиме. Смартфон більше не запуститься. Фініш.

Якщо довго оновлюється Андроїд , наберіться терпіння і не перезавантажуйте пристрій. В іншому випадку весь процес розпакування буде збитий, і апдейт встановиться некоректно. А ось кнопки гучності можна натискати. Ось тільки навіщо?

Чим небезпечно оновлення Андроїд вручну

Переважна більшість встановлює апдейти повітрям, завантажуючи їх через розділ налаштувань «Оновлення ПЗ», як тільки прилітає свіжа версія прошивки або операційної системи. Але є люди, які запитують, чому не оновлюється Андроїд, і б’ються об заклад, намагаючись знайти варіант альтернативної установки програмного забезпечення (наприклад, вручну).

Це нескладно зробити через той самий розділ налаштувань, завантаживши файл прошивки на сайті виробника. Але, якщо ви завантажите оболонку для іншої моделі або регіону, то з високою ймовірністю окрипіть смартфон . Чи варто пояснювати, що може статися після встановлення кастомної прошивки? Отож!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.