Названо 9 порад для ідеальних фото на смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони постійно поліпшуються в плані якості фотографій. Завдяки невеликому розміру телефони ідеально підходять для любителів зробити знімки в будь-який час. Також у сучасних смартфонах є купа додатків для редагування фотографій, після чого вони все більше схожі на професійні. Ця стаття розповість, як отримати бездоганні фото зі смартфона.

Намагайтеся не користуватися зумом

Якщо вам потрібно наблизити кадр, то краще підійдіть самі, ніж наближати через зум. Цифрове наближення робить знімок більш розмитим і пікселізованим, що погано позначається на якості фотографії в цілому.

Дотримуйтесь композиції

Важливо, щоб у кадрі була виставлена композиція. Заповніть кадр різними об’єктами рівномірно, не залишаючи занадто багато вільного простору між ними. Також не варто нагромаджувати всі деталі в центр, що роблять більшість новачків, спробуйте змістити об’єкт убік. Досвідчені фотографи радять ділити кадр на умовні 4 лінії, дві вертикальні та дві горизонтальні і розміщувати об’єкти на перетині цих ліній.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не завжди варто тримати смартфон вертикально

Якщо ви хочете сфотографувати якийсь високий об’єкт, то краще тримати свій пристрій горизонтально. Таким чином фотографії матимуть кращий вигляд під час перегляду з комп’ютера або телевізора.

Забудьте про спалах

Як зробити фото на смартфоні з природним світлом? Похмурі дні ідеальні для фотографій, адже хмари розсіюють сонячне світло. В інші дні намагайтеся триматися до сонця спиною, інакше відбудеться засвічення об’єкта, який ви фотографуєте. Таке ж правило і під час зйомки в приміщенні, завжди тримайте освітлювальний прилад позаду себе.

Не тримайте телефон на витягнутих руках

При такій зйомці знімки виходять менш чіткими, адже ваші руки починають втомлюватися і тремтіти. Постарайтеся спертися на що-небудь рукою, якою тримаєте пристрій. Також можна купити недорогий штатив і за допомогою таймера робити прекрасні чіткі фотографії.

Не забувайте про кут

Завжди потрібно пам’ятати про висоту об’єкта. Під час фотографування малюка сядьте з ним на один рівень. Якщо робити знімки на рівні очей людини, то такі фотографії виходять набагато якіснішими і красивішими. І ще не потрібно нахиляти телефон донизу або догори, змініть саме своє положення щодо об’єкта.

Фотографуйтеся невимушено

Найчастіше коли люди позують, фотографії виходять “несправжніми” і натягнутими. Ідеальна фотографія людини виходить, коли вона не знає, що її фотографують. Однак не варто фотографувати людей без їхнього дозволу.

Користуйтеся фоторедакторами

Прогрес давно вирішив питання, як красиво фотографувати на телефон. Фоторедактори чудово допомагають зробити знімок якіснішим і цікавішим. Наприклад, якщо ви хочете надати знімку більше холодних тонів або ж зробити ретро-стиль із 70-х. Експериментуйте з різними ефектами і точно отримаєте відмінний результат.

Не забувайте про звук

Під час зйомки відео не забувайте про звук. Чіткий і хороший звук є показником якості відеоряду поряд з ефектами. Підходьте ближче до об’єкта зйомки або ж скористайтеся зовнішнім мікрофоном.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.