Як видалити вбудовані додатки з Android-смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Замислюєтеся, як видалити вбудовані додатки з Android? На телефоні постійно вискакує реклама? Як прибрати її?

Реклама

Нещодавно вийшов корисний додаток, який допоможе в цьому. Таке очищення прискорить смартфон і звільнить пам’ять.

Додаток називається “Universal Android Debloater”. Він також є на Windows, Linux і Mac. Утиліта видаляє додатки, які були встановлені виробником на пристрій від початку, наприклад, рекламні або системні сервіси. Однак перед встановленням перевірте, чи сумісний додаток із вашим смартфоном.

Завантажити цю програму можна з сайту GitHub і встановити згідно з підказками. Також необхідно ввімкнути “Налагодження по USB”. Ця опція знаходиться в налаштуваннях, у меню “Для розробників”. Якщо такої опції немає, то перейдіть у розділ “про телефон” і натисніть 10 разів по вікну “Номер збірки”.

Далі потрібно встановити ADB – це пакет інструментів, завдяки яким можна керувати Android-смартфоном через ПК, що відкриває низку нових функцій. Завантажуйте ADB на ПК, за необхідності використовуйте VPN. Інструментарій безпечний і розроблений Googlе, тож хвилюватися не варто.

Інструкція для Windows:

  • Проводимо розпакування в папку C:\platform-tools.
  • Затискаємо Shift і натискаємо на папку platform-tools правою кнопкою миші.
  • Вибираємо “Відкрити вікно PowerShell тут”.
  • У рядку пишемо ./adb devices і тиснемо Enter.
  • Далі з’явиться серійний номер телефону.
  • Пристрій може запросити дозвіл на налагодження, тоді тиснемо “Завжди дозволяти налагодження з цього комп’ютера” і пишемо в рядку ./adb devices.

Наступного разу ADB необхідно запускати також згідно з інструкцією. Пакет регулярно оновлюється.

Видалення додатків

Відкриваємо Universal Android Debloater. Додаток сам побачить ваш пристрій і виведе його ім’я в кут вікна. Після того, як утиліта підключиться, вона відобразить рекомендовані до видалення сервіси. Системні додатки не будуть відображені в списку, щоб їх випадково не видалити. Далі просто вибираємо всі непотрібні утиліти і видаляємо.

Також можна відобразити список усіх додатків, однак якщо ви видалите системні сервіси, це порушить роботу пристрою. У будь-якому разі можна просто загуглити інформацію про будь-який застосунок і точно дізнатися, чи є він системним, чи ні.

Деякі китайські пристрої навіть спеціально позначають такі сервіси, наприклад, “AOSP”.

Після того, як ви виділили непотрібні додатки, натискайте “Видалити”. Утиліти будуть повністю стерті з пристрою. Якщо раптом ви випадково помилилися, то у вкладці Uninstalled можна знайти потрібний сервіс і відновити його.

Додаток Universal Android Debloater перебуває ще в бета-тесті, і можливі деякі помилки та збої. Однак розробник запевняє, що утиліта не може нашкодити вашому пристрою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ