Названо найчастішу причину проблем із зарядкою смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема із зарядкою гаджетів зустрічається часто. У когось смартфони/планшети не заряджаються зовсім, в інших це відбувається нестабільно. Зазвичай при виявленні таких несправностей користувачі відносять свої девайси в сервісні центри і платять за їх усунення. Але найчастіше неполадки пов’язані з банальним забрудненням портів.

Засмічення відбувається поступово, на це йдуть тижні або навіть місяці. У якийсь момент при підключенні кабелю заряд може почати перериватися або взагалі не проходити. У таких ситуаціях люди зазвичай кілька разів з’єднують/роз’єднують роз’єм. Іноді це допомагає. А якщо ні, то винуватцем “призначається” сам порт або фішка на дроті. Юзери просто не можуть уявити, що смартфони та аксесуари повністю справні, а потрібно банально почистити місце під’єднання зарядки.

Найчастіше порт забивається пилом, шерстю домашніх тварин, кошлатанням від тканини (під час перенесення телефону в кишенях без чохла) і дрібним сміттям. Забруднення осідають тонким шаром на контактах і візуально практично не помітні. Але їх вистачає, щоб перетворити процес заряджання на справжнє випробування або зробити його неможливим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як почистити роз’єм зарядки самостійно

Очищення порту можна провести підручними засобами: пензликом для фарб або старою зубною щіткою. Також його бажано продути, щоб звільнити контакти від найдрібніших забруднень. Якщо після всіх маніпуляцій смартфон почав заряджатися нормально, то проблему можна вважати вирішеною. В іншому разі слід звернутися до СЦ.

ФАКТ: У деяких випадках видалити забруднення самостійно не вийде. Майстер сервісного центру використовує спеціальні інструменти, збільшувальне скло і стиснене повітря, щоб впоратися з усіма сторонніми частинками на контактах порту.

Інша проблема із зарядкою

Іноді причиною неможливості підзарядити смартфон є його контакт із вологою. І пристрій не обов’язково повністю занурювати у воду або іншу рідину – іноді йому достатньо побути під дощем або полежати в приміщенні з високим рівнем вологості. Ті, хто живе на березі моря, знають про таку проблему не з чуток. Перед зверненням до фахівців варто добре просушити девайс. Якщо проблема збережеться, тоді відвідування майстерні не уникнути.

ВАЖЛИВО: Експерти в галузі обслуговування складної електроніки заявляють, що складнощі із зарядкою телефонів часто пов’язані з несправністю операційної системи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.