Названо некорисні налаштування Xiaomi – відключи їх прямо зараз

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Не кожне налаштування телефону Xiaomi, увімкнене за замовчуванням, корисне. Деякі не тільки уповільнюють смартфон, а й відстежують всю особисту інформацію користувача. Вони читають повідомлення, СМС, і знають про дзвінки. Їх бажано відключити якомога швидше.

Реклама

“Провідник” – стандартна утиліта, яка за замовчуванням є в кожному смартфоні Хiaomi. Натискаємо на нього. У верхньому лівому кутку можна помітити три горизонтальні смужки. Клікаємо по них і переходимо в “Налаштування”. Тут знадобиться вкладка “Інформація” і 2 наступні налаштування.

“Отримання рекомендації”

Якщо залишити вкладку увімкненою, то відображатиметься реклама. Тому сміливо відключаємо.

“Згода з політикою конфіденційності”

Її відключити не так просто, але цілком можливо. Необхідно виконати таку низку дій:

  1. Політика конфіденційності даних не завжди означає безпеку. При відключенні цієї функції з’являється повідомлення, що компанія перестає збирати особисту інформацію про користувача, а всі наявні дані незабаром будуть видалені. Це якраз те, що треба.
  2. Провідник різко закривається. При наступному заході в нього з’являється повідомлення про необхідність увімкнення збору даних. Але не потрібно поспішати. Досить опуститися трохи вниз і помітити кнопку “Відхилити”. Вона спеціально має сірий колір, щоб її було погано видно. Натискаємо на неї.

На цьому непотрібні налаштування в провіднику “Відключено” і за безпеку особистих даних можна не переживати.

“Спеціальний доступ”

Ще одне шкідливе налаштування, яке може бути небезпечним для смартфона. Для переходу на нього достатньо відкрити налаштування і ввести в пошук “Спеціальний доступ”. Покроковий список відключень виглядає наступним чином:

  1. Увійти в налаштування телефону.
  2. Перемикаємося на вкладку “Економія заряду батареї”. Перед користувачем відкривається повний список утиліт, які розряджають акумулятор.
  3. У списку шукаємо програму “Аnalytics”. Це спеціальна системна служба, яка не тільки розряджає батарею смартфона, а й збирає велику кількість особистої інформації, а також навантажує оперативну пам’ять.
  4. Клікаємо на утиліту та обираємо значення “Економити”.
  5. Ті ж самі маніпуляції слід виконати в “Зміні системних налаштувань”.
  6. Потім знову переходимо в “Аnalytics” і вимикаємо “Зміна системних налаштувань”, “Дозволити доступ до повідомлень” і “Фоновий режим”.
  7. Останнім необхідним налаштуванням буде заборона на “Доступ до даних про використання”.

На цьому всі найшкідливіші налаштування Сяомі успішно відключені. Можна помітити, як телефон став працювати швидше, а кількість реклами помітно скоротилася. При цьому особисті дані залишаються в безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: