Названо 5 правил, які продовжать “життя” батареї будь-якого смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Однією з основних проблем, з якими стикаються власники сучасних смартфонів – це їхня батарея. Коли дисплеї, процесори та інші компоненти практично не застарівають і легко проживуть кілька поколінь, то з акумуляторами потрібно поратися набагато частіше.

Реклама

Як правило, протягом двох років активного використання смартфонна батарея втрачає близько 20-30% своєї ємності. Однак, щоб уповільнити процес старіння акумулятора і не міняти пристрій кожен пару років, достатньо дотримуватися кількох простих порад, пише unian.net .

Не розряджайте смартфон у нуль

Намагайтеся не розряджати телефон у нуль, але не заряджайте його до 100%. Максимум, до якого можна безпечно розряджати телефон, – це 20%. Не випадково багато моделей починають сигналізувати про розряд саме нижче цього рівня.

Тут спрацьовує так звана “глибина розряду”. Вона визначається у відсотках та еквівалента того рівня заряду, який витрачено. Наприклад, якщо смартфон показує 20% батареї, то глибина розряду становить 40%, 40% → 60% тощо. Тому скорочуючи глибину розряду, ви збільшуєте число циклів.

Не тримайте телефон на зарядці занадто довго

Краще заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями – у цьому нічого поганого. Наприклад, не опускати заряд нижче 40-50%, а заряджати – до 70-80%. Вважається, що такий підхід може допомогти збільшити життя батареї вдвічі чи навіть більше.

У зв’язку із цим не рекомендується залишати смартфон на зарядці на всю ніч. Якщо інших варіантів немає, завжди можна встановити спеціальні програми типу AccuBattery і виставити допустимий максимум заряду в 80%.

Не зловживайте високими струмами заряджання

Звучить очевидно, але чим потужніше заряджання, тим сильніше нагріватиметься акумулятор і, як наслідок, тим менше вам він прослужить. Щоб вирішити цю проблему, рекомендується використовувати зарядний пристрій із номінальним струмом 2-3А. Щодо потужності, то зазвичай вистачає 18 Вт.

Не перегрівайте акумулятор

Якщо ви не хочете прискорити зношування акумулятора, ніколи не залишайте свій смартфон на сонці – за 10 хвилин він може легко нагрітися до 60-70 градусів. Частково це перегукується з вище рекомендацією – високі струми зарядки теж неслабо нагрівають акумулятор смартфона.

Не користуйтесь дешевими зарядками

Якщо “нерідна” зарядка має недостатню потужність, вона може працювати надто довго, щоб зарядити батарею, або не заряджати її взагалі. З іншого боку, заряджання занадто високої потужності може перегрівати батарею, що призведе до її швидкого зносу та втрати ємності.

Тому потрібно завжди використовувати лише оригінальні зарядки (або якісні аналоги), які відповідають параметрам вашого пристрою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ