Як користуватися powerbank, щоб подовжити термін його експлуатації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні хочемо приділити особливу увагу портативним зарядним пристроям (power bank), а саме відповісти на дуже часте запитання: “Як продовжити його термін служби”?

Ця проблема є актуальною на сьогоднішній день, оскільки в деяких випадках power bank доводиться міняти мало не щороку, а це, як ми розуміємо, зайві витрати.

Сьогодні ми дамо вам кілька порад, які допоможуть вам відтермінувати купівлю нового портативного зарядника. 🙂

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Правильно заряджайте

Дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо часу заряджання та використання вихідного зарядного пристрою або кабелю. Використання неякісних або несумісних зарядних пристроїв може негативно позначитися на продуктивності та довговічності power bank.

2. Уникайте перегрівання та переохолодження

Перегрів є однією з основних причин пошкодження батареї power bank. Постарайтеся уникати екстремальних температур, як занадто низьких, так і занадто високих. Зберігайте та використовуйте power bank у прохолодних місцях, подалі від прямих джерел тепла.

3. Не допускайте повного розряду акумулятора

Регулярне заряджання power bank допомагає підтримувати його продуктивність і збільшує термін служби. Не допускайте повного розряду акумулятора, за можливості заряджайте його, коли рівень заряду опускається до 20-30%.

4. Захищайте від зовнішніх впливів

Power bank схильний до ризику пошкоджень при попаданні вологи, пилу та інших зовнішніх впливів. Використовуйте чохол або кейс для захисту від фізичних ушкоджень і уникайте контакту з вологою або пилом.

5. Не зберігайте повністю зарядженим або розрядженим

Довгострокове зберігання повністю зарядженого або розрядженого power bank може призвести до втрати ємності та погіршення продуктивності. Зберігайте його приблизно на 50% заряду, якщо ви не збираєтеся використовувати його протягом тривалого часу.

У деяких випадках, під час зберігання в повністю розрядженому стані, пристрій може піти в захист і реанімувати його можна буде тільки в сервісному центрі, а інший раз – неможливо.

Висновок

Дотримуючись цих простих порад, ви легко подовжите термін служби вашого акумулятора і вам не доведеться замислюватися про купівлю нового пристрою.

Якщо вам сподобалася наша стаття, то просимо поставити їй лайк. А також не забувайте писати коментарі та ділитися своїми лайфхаками, які допоможуть збільшити термін служби power bank!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.