Статті

Чому шумить ноутбук і як усунути проблему

Share
Час читання: < 1 хв.

Існує не так вже й багато причин, через які ноутбук гуде, шумить і видає під час роботи інші сторонні звуки. Найчастіше це:

  • Налипання пилу та інших забруднень на лопаті вентилятора або радіатори відведення тепла. Це ускладнює роботу кулера і погіршує внутрішній теплообмін, тому ноутбук нагрівається і шумить.
  • Природний знос кулера, точніше, його підшипникової групи. Це ще одна причина, через яку шумить вентилятор у ноутбуці. У кулера на великих обертах починаються биття, що призводить до виникнення сторонніх звуків.

Для усунення причин підвищеного шуму в ноутбуках є кілька актуальних рішень:

  • Чищення ноутбука від пилу – допомагає вирішити проблему в 99% випадків.
  • Заміна термопасти в ноутбуці, щоб відновити нормальний теплообмін – як правило, цю процедуру виконують після чищення пристрою.
  • Заміна кулера в ноутбуці в разі його поломки.

Незалежно від причин, якщо ноутбук шумить, довірте усунення проблеми фахівцям комп’ютерного сервісу it911 на Лук’янівці в Києві. Кваліфіковані інженери проведуть оперативну діагностику, з’ясують причину появи сторонніх шумів і виконають всі необхідні роботи для усунення несправності. Ми також рекомендуємо проводити профілактичне чищення від пилу кожні півроку.

Наші майстри виїжджають в усі райони столиці, але якщо ви проживаєте недалеко від метро Політехнічний інститут (Політех, КПІ), Шулявка, Дорогожичі, Сирець, то можете самостійно принести свій ноут і забрати його одразу по закінченню профілактики або ремонту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Експерти рекомендують ретельно оглянути смартфон перед покупкою

    Купівля вживаної техніки — чудовий спосіб заощадити, але потребує уважності. За порадою експертів, перед покупкою…

    13.10.2024

    Перші фото чохлів для iPhone SE 4 спростовують деякі анонсовані інсайдерами зміни

    Журналіст Сонні Діксон, відомий своїми рідкісними, але точними інсайдами, поділився першою фотографією чохла для майбутнього…

    13.10.2024

    Консультант Microsoft розповів про використання шахраями технологій ШІ

    Сила штучного інтелекту відкриває нові обрії. Від автоматизації процесів до функцій, які раніше вважалися неможливими,…

    13.10.2024

    Експерт із кібербезпеки радить уникати особистих даних у паролях

    Експерт поділився порадами щодо захисту даних від кіберзлочинців. Він наголосив на важливості створення складних паролів,…

    13.10.2024

    Apple готує розумне кільце для відстеження здоров’я

    За чутками, Apple планує розширити свою лінійку пристроїв для охорони здоров'я, випустивши нове розумне кільце.…

    13.10.2024

    У TikTok замість людей модерувати контент почне ШІ

    Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило про звільнення TikTok щонайменше 700 співробітників, пов'язаних…

    13.10.2024