Чому шумить ноутбук і як усунути проблему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує не так вже й багато причин, через які ноутбук гуде, шумить і видає під час роботи інші сторонні звуки. Найчастіше це:

  • Налипання пилу та інших забруднень на лопаті вентилятора або радіатори відведення тепла. Це ускладнює роботу кулера і погіршує внутрішній теплообмін, тому ноутбук нагрівається і шумить.
  • Природний знос кулера, точніше, його підшипникової групи. Це ще одна причина, через яку шумить вентилятор у ноутбуці. У кулера на великих обертах починаються биття, що призводить до виникнення сторонніх звуків.

Для усунення причин підвищеного шуму в ноутбуках є кілька актуальних рішень:

  • Чищення ноутбука від пилу – допомагає вирішити проблему в 99% випадків.
  • Заміна термопасти в ноутбуці, щоб відновити нормальний теплообмін – як правило, цю процедуру виконують після чищення пристрою.
  • Заміна кулера в ноутбуці в разі його поломки.

Незалежно від причин, якщо ноутбук шумить, довірте усунення проблеми фахівцям комп’ютерного сервісу it911 на Лук’янівці в Києві. Кваліфіковані інженери проведуть оперативну діагностику, з’ясують причину появи сторонніх шумів і виконають всі необхідні роботи для усунення несправності. Ми також рекомендуємо проводити профілактичне чищення від пилу кожні півроку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наші майстри виїжджають в усі райони столиці, але якщо ви проживаєте недалеко від метро Політехнічний інститут (Політех, КПІ), Шулявка, Дорогожичі, Сирець, то можете самостійно принести свій ноут і забрати його одразу по закінченню профілактики або ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.