Статті

Не працює один навушник із пари: як вирішити проблему

Share
Час читання: 2 хв.

Навушник, що мовчить, – одна з частих ситуацій, з якою стикаються власники бездротових аксесуарів. Розбираємося, через що це може відбуватися і як вирішити проблему.

Відключився один із навушників

Зазвичай навушники автоматично вмикаються, коли ви дістаєте їх із зарядного кейса і вставляєте у вуха. У цей момент обидва навушники (їх ще називають модулями) повинні подати звуковий сигнал.

Буває так, що через програмний збій один із навушників не може активуватися. У цьому разі можна ввімкнути його в ручному режимі. Для цього затисніть на не ввімкненому модулі кнопку – сенсорну або механічну – на 3-5 секунд.

Взагалі кажучи, інструкції для такої ситуації можуть залежати від моделі пристрою. Наприклад, для деяких моделей Xiaomi підійде таке рішення:

  • Затисніть кнопку управління на неробочому навушнику.
  • Не відпускаючи кнопки, розмістіть модуль у зарядному кейсі.
  • Зачекайте приблизно 5 секунд – світловий індикатор повинен заблимати, показуючи, що навушник увімкнувся.

Розсинхронізація модулів

Більшість моделей повністю бездротових (TWS) навушників працюють за схемою “головний-ведений”. Коли ви витягаєте навушники з кейса, головний модуль приймає аудіосигнал і передає його веденому. Як правило, у ролі головного виступає правий навушник.

У разі помилки синхронізації сигнал від головного модуля не надходить на ведений. Через це ви чуєте музику тільки в одному вусі. Вирішується ця проблема за допомогою скидання налаштувань і повторної синхронізації:

  • Відкрийте налаштування Bluetooth у вашому смартфоні.
  • Виберіть під’єднані навушники та роз’єднайте їх із пристроєм.
  • Затисніть кнопки на обох модулях приблизно на 5 секунд.
  • Ще раз затисніть обидві кнопки на деякий час – може знадобитися від 20 до 50 секунд (залежно від моделі). Після цього налаштування навушників відкотяться до заводських.
  • Поверніть навушники в кейс, почекайте кілька секунд і знову витягніть.
  • Виконайте пошук пристроїв у налаштуваннях Bluetooth і повторно синхронізуйте аксесуар зі смартфоном.

У деяких моделях навушників заводські налаштування скидаються за допомогою кнопки на зарядному кейсі – вказівка на це має бути в інструкції до гаджета. Крім того, є моделі, у яких кнопки для скидання налаштувань на модулях спрацьовують тільки при знаходженні в кейсі. Немає інструкції під рукою? Переберіть усі варіанти дій, про які ми написали.

Розрядився один із навушників

Оскільки головний навушник передає сигнал веденому, розряджається він трохи швидше. Якщо кількість енергії в навушниках не збігається, головний модуль може перестати працювати.

Вирішується проблема просто – помістіть обидва навушники в повністю заряджений кейс. Переконайтеся, що обидва модулі отримують енергію від акумулятора. Дізнатися це можна за індикацією на навушниках. Якщо зарядка не почалася, перевірте контакти на модулях і в кейсі – можливо, вони забруднилися. Для очищення контактів можна використовувати суху ватяну паличку.

Навушник вийшов з ладу

До відключення одного з модулів може призвести поломка – акумулятора в навушнику або електронної начинки. У цьому разі залишається тільки одне рішення – віднести навушники в сервісний центр на ремонт. Самостійно вирішити таке завдання більшості людей не під силу, навіть тим, хто спритний з паяльником.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Експерти рекомендують ретельно оглянути смартфон перед покупкою

    Купівля вживаної техніки — чудовий спосіб заощадити, але потребує уважності. За порадою експертів, перед покупкою…

    13.10.2024

    Перші фото чохлів для iPhone SE 4 спростовують деякі анонсовані інсайдерами зміни

    Журналіст Сонні Діксон, відомий своїми рідкісними, але точними інсайдами, поділився першою фотографією чохла для майбутнього…

    13.10.2024

    Консультант Microsoft розповів про використання шахраями технологій ШІ

    Сила штучного інтелекту відкриває нові обрії. Від автоматизації процесів до функцій, які раніше вважалися неможливими,…

    13.10.2024

    Експерт із кібербезпеки радить уникати особистих даних у паролях

    Експерт поділився порадами щодо захисту даних від кіберзлочинців. Він наголосив на важливості створення складних паролів,…

    13.10.2024

    Apple готує розумне кільце для відстеження здоров’я

    За чутками, Apple планує розширити свою лінійку пристроїв для охорони здоров'я, випустивши нове розумне кільце.…

    13.10.2024

    У TikTok замість людей модерувати контент почне ШІ

    Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило про звільнення TikTok щонайменше 700 співробітників, пов'язаних…

    13.10.2024