Не працює один навушник із пари: як вирішити проблему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навушник, що мовчить, – одна з частих ситуацій, з якою стикаються власники бездротових аксесуарів. Розбираємося, через що це може відбуватися і як вирішити проблему.

Відключився один із навушників

Зазвичай навушники автоматично вмикаються, коли ви дістаєте їх із зарядного кейса і вставляєте у вуха. У цей момент обидва навушники (їх ще називають модулями) повинні подати звуковий сигнал.

Буває так, що через програмний збій один із навушників не може активуватися. У цьому разі можна ввімкнути його в ручному режимі. Для цього затисніть на не ввімкненому модулі кнопку – сенсорну або механічну – на 3-5 секунд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Взагалі кажучи, інструкції для такої ситуації можуть залежати від моделі пристрою. Наприклад, для деяких моделей Xiaomi підійде таке рішення:

  • Затисніть кнопку управління на неробочому навушнику.
  • Не відпускаючи кнопки, розмістіть модуль у зарядному кейсі.
  • Зачекайте приблизно 5 секунд – світловий індикатор повинен заблимати, показуючи, що навушник увімкнувся.

Розсинхронізація модулів

Більшість моделей повністю бездротових (TWS) навушників працюють за схемою “головний-ведений”. Коли ви витягаєте навушники з кейса, головний модуль приймає аудіосигнал і передає його веденому. Як правило, у ролі головного виступає правий навушник.

У разі помилки синхронізації сигнал від головного модуля не надходить на ведений. Через це ви чуєте музику тільки в одному вусі. Вирішується ця проблема за допомогою скидання налаштувань і повторної синхронізації:

  • Відкрийте налаштування Bluetooth у вашому смартфоні.
  • Виберіть під’єднані навушники та роз’єднайте їх із пристроєм.
  • Затисніть кнопки на обох модулях приблизно на 5 секунд.
  • Ще раз затисніть обидві кнопки на деякий час – може знадобитися від 20 до 50 секунд (залежно від моделі). Після цього налаштування навушників відкотяться до заводських.
  • Поверніть навушники в кейс, почекайте кілька секунд і знову витягніть.
  • Виконайте пошук пристроїв у налаштуваннях Bluetooth і повторно синхронізуйте аксесуар зі смартфоном.

У деяких моделях навушників заводські налаштування скидаються за допомогою кнопки на зарядному кейсі – вказівка на це має бути в інструкції до гаджета. Крім того, є моделі, у яких кнопки для скидання налаштувань на модулях спрацьовують тільки при знаходженні в кейсі. Немає інструкції під рукою? Переберіть усі варіанти дій, про які ми написали.

Розрядився один із навушників

Оскільки головний навушник передає сигнал веденому, розряджається він трохи швидше. Якщо кількість енергії в навушниках не збігається, головний модуль може перестати працювати.

Вирішується проблема просто – помістіть обидва навушники в повністю заряджений кейс. Переконайтеся, що обидва модулі отримують енергію від акумулятора. Дізнатися це можна за індикацією на навушниках. Якщо зарядка не почалася, перевірте контакти на модулях і в кейсі – можливо, вони забруднилися. Для очищення контактів можна використовувати суху ватяну паличку.

Навушник вийшов з ладу

До відключення одного з модулів може призвести поломка – акумулятора в навушнику або електронної начинки. У цьому разі залишається тільки одне рішення – віднести навушники в сервісний центр на ремонт. Самостійно вирішити таке завдання більшості людей не під силу, навіть тим, хто спритний з паяльником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.