Чому гасне екран під час прослуховування голосових повідомлень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас Android і ви користуєтеся месенджерами, то напевно вже помічали, що під час відтворення голосових повідомлень часто гасне екран. Справа тут не в роботі Телеграма і Ватсапа. Розповідаємо, чому це відбувається і як боротися з екраном, що гасне.

Чому під час прослуховування голосового повідомлення гасне екран

Одразу скажемо, що темний екран – це нормально! Розробники спеціально придумали цю функцію, адже завдяки їй не відбувається випадкового натискання на екран протягом розмови. І це дуже важливо: датчик наближення розуміє, що смартфон перебуває поруч із вухом, і дисплей перестає бути активним.

Під час прослуховування голосового повідомлення відбувається така сама ситуація: ваш телефон думає, що вам хтось подзвонив, і ви взяли слухавку. Але це не так. Тому помилка може бути виправлена, якщо ви вимкнете цей датчик на телефоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зробити, щоб екран не згасав під час дзвінка

Однак не всім потрібно, щоб екран згасав під час розмови. Хочете так само? Тоді дійте за такою схемою:

  • Зайдіть у налаштування вашого телефона та знайдіть у ньому розділ “Додатки”. А саме – “Системні додатки”. Нас цікавить вкладка “Виклики”.
  • Датчиком наближення можна керувати у вхідних дзвінках, ця опція допоможе вимкнути екран протягом виклику.
  • Якщо на вашому телефоні немає таких налаштувань, значить розробники ПЗ потрудилися на славу, заборонивши відключати заповітний датчик. Але не варто впадати у відчай! Трохи додаткових дій, і ваш екран перестане гаснути під час розмови.

Як вимкнути датчик наближення

Іноді доводиться вдатися до допомоги стороннього софта, щоб досягти своєї мети. Датчик наближення допоможе відключити додаток Sanity:

  • Запустіть програму.
  • Поставте згоду навпроти розділу “Turn off in proximity”. Він розташований у блоці “Proximity”.
  • Знову не вийшло? Тоді датчик потрібно калібрувати.

Калібрування датчика наближення

Для цього встановлюємо програму Proximity Sensor Fix і діємо за інструкцією:

  • Ретельно протираємо екран смартфона і запускаємо програму.
  • Натискаємо на кнопку “Fix It” і взаємодіємо з датчиком, як цього просить додаток.
  • Зберігаємо налаштування.

Якщо не допомогло і це, то спробуйте перезавантажити телефон, очистити кеш Ватсапа або перевстановити програму. Щоб перевірити, а чи не в роботі месенджера проблема.

Найвпертіші можуть вдатися до крайнього заходу і скинути налаштування Android. Але робити це можна, якщо датчик руху став поводитися дивно через якийсь час використання смартфона. Скажемо відразу: знадобиться резервна копія даних, адже скидання налаштувань знищує всю інформацію з телефону.

А взагалі, приходьте до нас у “Педант”. Наші майстри точно в курсі всіх нюансів взаємодії з операційною системою вашого пристрою. Довіряйте роботу професіоналам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.