Чому розряджається акумулятор вимкненого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо пристрій не ввімкнено, то він не повинен витрачати енергію. Логічно, але це не зовсім так. За фактом акумулятор навіть вимкненого смартфона буде поступово розряджатися. Чому ж так відбувається? Поділюся своїм досвідом і висновками.

Підтримка збереження базових налаштувань

У багатьох сучасних смартфонах є джерело живлення, яке задіюється як буферне, якщо основний акумулятор витягти. Але проблема в тому, що його надовго не вистачає.

Тому, щоб не збилися динамічні та інші базові налаштування, потрібна електроенергія зі звичайного акумулятора. Вона може витрачатися на обчислювальні процеси. Вони виконуються, навіть коли пристрій вимкнено. Наприклад, може підтримуватися працездатність годинника, функції ввімкнення будильника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо смартфон справний, то у вимкненому стані витрата невелика, але вона є.

Саморозряд

Вічних акумуляторів поки що не придумали. Навіть будучи витягнутими зі смартфонів, вони будуть потихеньку розряджатися. Цьому сприяють природні електрохімічні реакції всередині батареї.

На практиці найчастіше спостерігав саморозряд до 10-20% на місяць залежно від стану джерела живлення та умов його зберігання. І це у відносно справних екземплярів.

Швидкість саморозряду може істотно збільшитися в разі тривалої експлуатації або зберігання акумулятора в умовах негативних температур.

Витік енергії

“Поганий” контакт, замикання, часткове руйнування елементів внаслідок окислення та інші неполадки в електричній мережі – ймовірні причини зайвого витоку енергії. Наприклад, частина електрики може марно витрачатися на проходження несправних, але поки що працездатних ділянок електричної мережі з підвищеним опором, що виникли через окислювальні процеси або механічне пошкодження.

Через “точки” витоку енергії батарея навіть вимкненого смартфона може розряджатися швидше. Однак у ввімкненому стані ефект буде більш помітним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.